Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #502933

Megint hihetetlen ostobaságot írsz, és még azt is gondolod, hogy igazad van.

Nézzük meg, mi is történt itt valójában...

Sokan vettek ilyen szart 10K-ért. (Nem megyek bele abba, miért tették, ez nem téma ebben a hozzászólásban.). Jelenleg az ár 2 500 HUF, tehát negyedelték a pénzüket. Szerinted ez így jó, pont minden rendben. Ezzel szemben a Nikkei 18K-ról ment le 9K-ra, ott éppen feleződött a befektetők pénze, de az ötven éven belül sem lesz. Érdekes hozzáállás...

Én nem taktikát magyarázok, mert ha jobban elolvastad volna, amit írtam, abban nincs short pozíció, csak virtuálisan érdemes rá úgy tekintenie annak, aki nem érti meg, mit is írtam. Valójában van 2 rész vételed, aminek az egyik felét úgy zárod, hogy a célár még nyereséges legyen, a másik felét pedig úgy, hogy legyen egy kényelmes csúszó stop-od, ami nem üt ki a piaci rángatózás közepette. Természetesen ez a kényelmes stop teljesen más összeg egy index esetében, egy rv esetében. Meg kell vizsgálni, mekkorák az átlagos mozgások napon belül, és annál nagyobb legyen a csúszó értéke.

De ez nem stratégiai topic, nem fogom minden kezdőnek elmagyarázni, mit hogyan kell kiszámolni, hogyan kell értékeket meghatározni.

Azt viszont mindenképpen tartom, ha valaki azt csinálta volna, amit én javaslok, MINDENKÉPPEN KEVESEBB BUKÓJA LENNE, MINT AMIT TE JAVASOLTÁL (buy and hold). Ezt eddig nem tudtad megcáfolni. Várom most a cáfolatot, de csak arra (és számokkal, nem lózungokkal), amit nagy betűkkel írtam.

Jah, és tudd, nem vagyok mérges, nem haragszom rád. Nincs ilyen papírom, és ha anno vettem volna, akkor sem lenne már meg. Mert a buy and hold az nem egy taktika, az csak csodálkozásra való. Egyébként is, szívesen olvasnám azt, te hogyan kezelsz egy ilyen vesztő pozíciót. Komolyan érdekel.