Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #502831

Hogy milyen összefüggések vannak az IMF megállapodás, a hitelhezjutási esélyek, a kondiciók és az esetleges csőd között azt azért nem túl nehéz belátni, csakúgy, mint a részvényárfolyam és a tőkéhez jutás összefüggéseit sem.

Aki ezeket a kockázatokat nem mérlegeli az nem bátor, hanem vakmerő.

Ha nincs IMF megállapodás, akkor az országkockázat jelentősen megnő (még ha nem is valójában, de mivel a piac minden szereplője ezt fogja hinni, ezért ez fog beárazódni).

Ha nő az országkockázat, akkor a forint gyengülni fog és a kamatok elszállhatnak.

Azt nem kell magyarázni, hogy ez milyen hatással lesz egy bevételeit helyi devizában gyűjtő EUR-ban alapanyagot vásárló EUR-ban jelentő cég számára, akinek EUR-ban denominált hiteleken van nagyrészt eladósodva és magára a kamatkülönbségre építette a cégstratégiát...

A csődhelyzet pedig ha kizárható lenne, akkor nem hiszem, hogy belecsúsztatták volna a flash reportba azt a pici mondatot, mint színes bulvárhírt, amellett, hogy a fundák akár javulhatnak.

Ja és az IMF megállapodás hatása itt is megfigyelhető, hiszen a önkorik nem fognak fizetni, ha nem lesz pénzük, főleg akkor nem, ha most tavasz után nyáron nem lesz nekik akkora probléma, ha kikapcsolják náluk a gázt...

Szóval röviden ennyi.