Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

rbbj11 Előzmény: #501861

Tőzsdecápák csak egy többé-kevésbé gagyi hollywoodi produkció...

Éppenhogy nem. Valóban egy csomóan a "semmiből" jöttek, ez óriási tévhit, hogy kapcsolati rendszer vagy éppen pénz (kezdőtőke) szükséges egy sikeres cég felépítéséhez. Nem kell hozzá, hanem csak maga az ember kell olyan legyen. Jobs életrajzát ezek szerint nem olvastad, kíváncsi lennék, hogy szerinted a garázscégét mennyiből indította el...Ugyanez érvényes a tőzsdésekre is. Nem tőke kell, ez csak kifogás. Aki 100 usd-vel kezd, az is hamar milliomos lesz, ha hatvámyozott folyamatosan a vagyonnövekedése. Csak annyi szerepe van a 100, 1000 vagy épp 100.000 kezdőtőkének, hogy a 100-as kezdésűnek néhány évvel tovább tart.

Az merész kijelentés, hogy alkalmazottat feltételezel mindenkiről. Honnan tudod, h. nem cégtulajok, cégvezetők?

Mindemellett a konklúziód kb. ugyanaz, amire én is utaltam. Ez nem görbe tükör nekem, hanem pontosan erre céloztam: én is azt feltételezem, hogy a legtöbb jelenlévő a fórumon a LENNI kiindulási alapról feledkezett meg. Legelőször ebben kell teljesen átformálnunk magunkat. Van, aki már megkezdte, sokan különböző szintkene tarthatnak benne.

Ez butaság, hogy egy nagy tőkés kapitalista nem viszi a tőzsdére a pénzét. Dehogynem. De az igaz, hogy a vagyon többsége kisemberektől jön, általában nem közvetlenül, hanem amerikai nyugdíjalapon, kül. biztosításokon, befektetési alapokon, bankokon keresztül. Egy nagytőkés számtalan esetben talál sokkal jobb formát is a vagyonnak. Én magam is sokkal több időt akarok a jövőben cégépítésre és bővítésre fordítani, mint tőzsdére. Ennek számos oka van.

Egyébként a többivel egyetértek, kiegészítetted, amit már nem volt türelmem leírni. :)

Ott érzek csak hibát a gondolatmenetedben, hogy elfelejteni véled, hogy a tőzsdei cég is csak egy cég, és a részvény abban részesedés. Ugyanúgy kell és lehet kezelni, mint ha más, nem tőzsdén jegyzett cégekben veszel előnyös feltételek mellett üzletrészt. És éppen ezt teszi egy igazi és sikeres befektető. Ehhez kell meglátni adott cégben a lehetőségeket, a részvényárfolyam ezt utólag le is követi majd. De nem az árfolyama miatt kell venni, hanem mert az adott cégben részesedést akarunk venni. Ilyen szempontból egyáltalán nem butaság nagyobb tőkénk egy részét itt kamatoztatni, mert a részvénypiaci cégek azzal a hatalmas előnnyel rendelkeznek, h. kölcsön pénzekből sokkal gyorsabban növekedhetnek, mint tőzsdén enm jelenlévő versenytársaik.