Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: ROBOT

kelvin Előzmény: #486394

Nézd, olvastam egy olyan poa-t, ahol egyértelműen le volt írva, hogy pénzt csak x időpontban lehet kivenni. Ha ezt vesszük alapul akkor a Tadawul hibázott azzal, hogy engedte a pénz kivételét, s ezáltal a szükséges fedezetet a kritikus szintig, majd alá engedni.

Az, hogy lassan kiderül, hogy van 2 fajta poa ugyanarra a számlára az kissé érthetetlen és megkérdőjelezi az Irbenis szavahihetőségét. Tehát valahol ezért ők is felelősek.

Az Irbenis arról nem tehet, hogy a floating, illetve a lecsökkent margin miatt zárt a Tadawul, ugyanis a bróker a saját pénzét védte. Ebben nincs semmi különös. A gond ott kezdődik, hogy szerződésileg nem adhattak volna ki pénzt az ügyfeleknek csak adott időszakonként. (POAban rögzített időben)

Ami a floatingos számlához való becsatolást illeti:

A P/L MAM számlák a legnagyobb probléma okozói. Nem tudod mi megy a háttérben, csak nagyon kevesen az érintettek közül. Teljes mértékben igazad van, hogy Téged ne terheljen az a veszteség, ami mondjuk már 2 hónappal a belépésed előtt keletkezett. De ezt nem tudod ilyen MAM esetén elkerülni. Olyan is előfordulhat, hogy minden flottul megy (ránézésre), majd beteszed a pénzed következő nap pedig zár mindent és nem hogy nem kerestél semmit, de buktad a tőkevédelmi szintig a pénzed, vagy rosszabb esetben az egészet. Szerintem ez teljesen etikátlan, és nem ésszerűen kivitelezhető egy befektető részéről. Erre szoktam mondani, hogy a forex anélkül is elég kockázatos, de ha valaki beletesz pénzt olyan kockázatot ne kelljen már vállalnia ami úgymond láthatatlan és a rendszer tökéletlenségéből adódik.( Ezt hívom rendszerkockázatnak.)

Ennél a P/L MAMnál teljesen megengedett, a pénzkivétel és befizetés bármikor. A kezelő cégnek kell határokat szabnia, hogy tudjon rendesen kereskedni és ne legyen hasonló. Tulajdonképp ami miatt veszélyes az be is következett - kihúzták alólatok a fedezetet rátok hagyva a teljes kockázatot. Így példáull ami 1.000.000$-ra jutó floating volt, mondjuk 250.000$, az ebben az esetben -25% floatingot jelentene, de mivel mondjuk kivették a tőke felét így ugyanaz a floating már 500.000$-ra jutott ami már nem -25%, hanem -50% és így tovább. - pontosan nem tudom csak érzékeltetés kedvéért.

Úgy érzem az eddigi infóim alapján nem tudom egyértelműen kimondani ki a felelős. Én mindkét céget egyformán hibásnak érzem.