Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

A dollárkiszagoló kutya

holnor

"A dollárkiszagoló kutya

Nagyon szemléletes kis hírt kaptam levélben:

"At Buenos Aires’ Buquebus ferry terminal on a recent Friday, Argentine tax agency officials strolled by idling cars waiting to board the boat to neighboring Uruguay. Golden and Labrador retrievers on leashes accompanied the tax men. As they passed the vehicles, the dogs sniffed their way through trunks and luggage. They were not looking for drugs.

Argentina’s tax agents are deploying dogs trained to detect the ink used to print U.S. bills. The goal is to catch Argentines trying to leave the country with more than the $10,000 legally allowed out of Argentina without declaring it to the government. In mid-December, in their highest-profile catch, the dogs discovered $30,000 packed inside the spare tire of a BMW leaving for Uruguay on the ferry. The dogs and their employer, the tax agency known as AFIP, had found a total of $2.7 million in U.S. bills as of mid-December 2011. The K9 corps includes 300 dogs at border crossings and the regional airport, as well as the ferry terminal. "

http://www.businessweek.com/magazine/argentinas-dollarsniffing-dogs-01122012.html

Nos, mindez 10 évvel azután, hogy az argetin állam kifosztotta a saját polgárait és zárolta a devizaszámláikat, és azóta is a kifosztásukra rendezkedett be, hiszen manipulált inflációs statisztikákkal (kimutatott 10% helyett valójában 20% fölött), és a hamisított inflációhoz kötött állampapírhozamokkal veszi el évente 10%-os mértékben a peso-megtakarítók pénzét, ezzel finanszírozva a túlköltekezését, nem csoda, hogy az értelmes polgárok dollárba menekülnek és kofferben viszik ki az országból. Az utonállásra vetemedett haramia-állam így veszíti el a belső hitelét, nagyon-nagyon soká tér vissza a belé vetett bizalom, akár egy generációnyi időnek is el kell telni - a nagyanyám az ostrom meg hiperinfláció után harminc évvel sem hitt másban, mint értékőrzőben, csak a felhalmozott élelmiszerkészletben (45-ben és 56-ban is kilőtték a lakásukat, nem csodálom). Az argentin út - a saját lakosság kifosztása békeidőben állami erőszakkal - újrakódolt bukás, mert ha bizalom nincs, akkor semmi sincs. Csak a dollárkiszagoló kutya."

http://vakmajom.hu/