Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #470630

"MNB sehol nem jön a képbe."

Öregem, te annyira hozzá nem értő vagy ehhez a kérdéshez, hogy kár rád több szót vesztegetni. Esetleg az MNB közleményeinek azért igazán hihetnél, vagy a Portfoliónak, vagy - paradox módon bármilyen mértékadó HAMVAZS médiumnak. Ajánlom, egyszer nézzed meg azt, hogy hol van az IMF+EU+WB pénz. A világ összes írott és írtalan médiuma szerint az MNB-ben van. A mai napig.

Azzal az ostoba vallási fanatizmussal tehát, amivel hajtogatod, hogy ezzel a hitellel más hiteleket váltottunk ki, azzal egyszerűen nem tudok mit kezdeni és a továbbiakban nem is akarok, ha gondolod, gondolkodj el azon, hogy ha ezzel más, drágább hiteleket váltottunk ki, akkor:

- miért emelkedett meg az IMF+EU+WB hitelkerettel az államadósságunk, hiszen ha hitelkiváltás lett volna a célja és felhasználási területe, akkor ugyebár STAGNÁLNIA kellett volna az adósságnak?

- mitől nőtt meg az MNB devizatartaléka PONTOSAN AKKOR ÉS PONTOSAN ANNYIVAL, amennyit lehívtunk az IMF+EU+WB pénzekből?

- ha a drágább hiteket olcsóbbra cseréltük, akkor mitől nőtt az adósságszolgálatunk 2008-2011 között számottevően?

- hol van az a pénz, amit lehívtunk? Mennyit fizettünk vissza szerinted, avagy mennyit használtunk fel belőle?

- miért ha beváltotta volna a kormány a devizát és kapott volna érte 5000(!) milliárd forintnyi elkölthető pénzt az MNB-től, akkor az hová tűnt 2008 óta? Merthogy a költségvetésben ennek az elköltésének nyoma sincsen!

DE tudod mit? Ha te azt állítod, hogy 2008-ban leváltotta a kormány a 20 milliárd EUR-t forintra és azt elköltötte három év alatt, akkor neked sokkal rosszabb véleményednek kellene lennie arról a kormánynak, mint amilyen nekem van. Ha pedig azt hiszed, hogy azzal az ötezer milliárddal kiváltott bármiféle hitelt, akkor megint nem vagy komoly ember, hiszen tudható, hogy nőtt az államadósság ezen idő alatt, vagyis nem lehetséges az, hogy a kormány bármiféle hitelt kiváltott volna.

De te még ennyit sem gondolkodsz, csak mondod a mantrát, úgyhogy, köszönöm a lehetőséget, de ne haragudj, nekem nincs kedvem tovább magyarázni. Ez részedről már vallási és hitvita, mert te hiszel a megváltó internacionalizmusban én meg nem - de vallási vitába nincs kedvem belemenni.

Köszönöm, hogy ezt elmondhattam és kérlek, hanyagolj ebbe a témában.