Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #468422

"Ugyanis pont azt írtam, hogy az káros, ha állami vállalat politikai érdekeket szolgál ki."

Kedvesem, amikor a politikát az állam csinálja, akkor egy állami tulajdonú vállalatnak mégis miféle érdeket kellene kiszolgálnia, HA NEM POLITIKAIT?! Nem ezzel van a probléma, ahogy ezt már kifejtettem, hanem éppen azzal, amikor egy vállalat már a politikára van hatással, amely azonban éppen NEM az állami vállalatokra jellemző.

"Sehol nem írtam, hogy állami vállalatoknak profitra kéne törekedniük, mivel én sem így gondolom, de az ilyen cégeknek is fontos, hogy hatékonyan, a külső gazdasági körülményeket figyelembe véve működjenek, fejlődjenek, különben olyan élőhalott monstrumok lesznek belőlük mint a BKV, Malév vagy a MÁV."

Én pedig erre írtam, hogy ezek a cégek nem is működhetnek másképpen egy alulfinanszírozott környezetben, mert ezek magáncégként egyáltalán nem működnének, ugyanis a bevételüket értelemszerűen lényegesen meghaladja a kiadásuk. Amig pedig ilyen a RENDSZER, amiben működniük kell, addig teljes akadémikusság ezért ezeket a cégeket okolni, valamint a problémát az "állami tulajdonlásban" keresni. Elég csak megnézni a korábban kiszervezett ágazatokat, például a betegszállítást (mai hír, valaki már feldobta), mert azok pontosan ugyanazon problémáktól szenvednek, mint az állami vállalkozások: Egyszerűen nincs elég pénz a normális, rendszerszintű, egy magántulajdonú cégnél, és cégtől elvárt módon.

Éppen ezért teljességgel értelmetlen ezeket a cégeket éppen az "állami tulajdon" kérdésében vizsgálni, vagy ebben keresni a problémák tárgyát, mint látható volt, a Malév a magántulajdonlása alatt egyenesen megtöbbszörözte az adósságát, és csökkentette a hatékonyságát, a BKV-t, MÁV-ot pedig épeszű vállalkozó úgy kerülné el messzire, hogy a Marsról pillantana először vissza, hogy biztosan nem akarják-e rákényszeríteni, hogy csinálja.

Ehhez képest az, hogy egy TULAJDONOS kit nevez ki pozícióba, az valami olyan marginális, ezredrangú kérdés, hogy hihetetlen - különösen akkor, amikor tudható, hogy az adott pozícióban tényleges úgysem tudna semmit sem csinálni, hiszen ez nem ész, hanem finanszírozás kérdése lenne. Nem egy esetben egyébként pont azért kell így kinevezni embereket, mert vállalkozói szférából érkező el sem vállalná.

Ebban a problémák okát keresni több, mint nonszensz.