Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ricsi

BUÉK mindenkinek...

Most osztok egy kis észt:))

Mindenkinek azt javaslom, aki beszorult valami pakkba, hogy ülje ki. Persze ennek alapfeltétele, hogy legyen annyi tőkéje, de én mindenkinek azt javaslom, csak olyan pozit nyisson, amit tartani is tud.

A tőzsde egy hullámzó valami, ami mindig hullámzik. Ha nem nyitottál valami nagyon nagy baromságot, mondjuk 10K-nál shortot, akkor ki lehet ülni. És miért mondom ezt?

Sokan elnézik, hogy elmegy a pozijuk mondjuk -30%-ba. Ez piszok sok. Ha itt lezárod a pozit, szinte reménytelen, hogy nullába visszahozd magad. Miért? Mert ekkora vesztő után a kis nyereségeket is le fogod zárni, hogy na végre. És sok kis nyerővel, amire összeszedsz 30%-ot, elmehet rá az év, akár még kettő is. Az is évi 15%, nem annyira rossz teljesítmény.

Én azt látom, 2 év alatt az eredeti pozid is legalább elmegy nullába, és ugyanott vagy, csak sokkal kevesebb munkával és idegeskedéssel.

Persze, jobb a stop, és a veszteséges pozi kezelgetése, de ha már így alakult, semmiképpen ne kapkodjatok. Ezt mondja a matek :D

Azért ide írtam ezt, mert ez kifejezetten indexkereskedésre igaz, nem kérek példákat 10K fölötti E-starra, 2 500-as Mtel-re.

Na még egyszer BUÉK...