Re: Semjén: Szlovákiának vissza kell vonnia ellentörvényét
Előzmény: #453528"Szóval szerinted az, hogy az elutasítás következtében nem tarthatja meg, az nem a sajátja elvesztése. Akkor mi?"
EMBER! Ne bosszantsál már!
EZ EGY ELŐZETES ELJÁRÁS, NEM UTÓLAGOS. Nem arról van szó, hogy hozzájárulást kér a megtartáshoz, hanem engedélyt kér a másik felvételéhez, ergo teljesen mindegy, hogy mi az eljárás eredménye, az nem jár, mert nem járhat a sajátja elveszítésével.
"Belegondolsz, kiket állítanak választás elő?"
Azokat, akik feltételesen kaptak német állampolgárságot. Nem értem problémádat. Nem feltétel NÉLKÜLI állampolgárságuk van nagykorúságukig, hanem feltételes, a feltétel az, hogy ha német állampolgárok akarnak lenni, akkor ezt NAGYKORÚKÉNT(!) ki is kell nyilvánítanuk. Természetesen ha ezt igazságtalannak érzed, akkor el is lehetne törölni ezt a szabályt, hogy ne kapják meg az újszülöttek, mert az jobb lenne, csak nem értem, hogy mitől és miért.
"Mégis kinek lehet indokoltabban kötődése két országhoz, mint nekik?"
Bárki másnak, akinek van tényleges kötődése. A bevándorlók jelentős része ugyanis nem tartja a kapcsolatot az anyaországgal, és németté szeretne válni és ezt szeretné elérni a gyerekével kapcsolatosan is. Ezért is más ez a szituáció, mint a szlovák-magyar reláció.
"Persze, folyamodhatnak utána, meg végigjárhatják az egész procedúrát, de mi szükség van rá?"
Azért, mert ez a törvény.
"Szóval ez a barátságos német állampolgársági törvényed törvényes útja."
Nem az én törvényem, nem mondtam, hogy barátságos, azt mondtam, hogy senkinek sem veszi el önkényesen az állampolgárságát. Ezt most már 27x körbejártad, valójában már magad is beláttad, csak még mindig nem akarod elismerni.
"A szlováké meg az, hogy házasodj szlovákkal."
Máris homofób és ráadásul etikátlan a törvény, hiszen Szlovákia nem teszi lehetővé a melegházasságot, illetve nem engedélyezi a bigámiát sem. Máris unió ellenes, arról nem beszélve, hogy kiskorúak esetében eleve kizárja az állampolgárság megszerzését ezen logika. Vagyis - paradox módon - mig a házasodó szülő megkaphatja az állampolgárságot, az előző házasságból származó gyereke nem.
"Amúgy azt teljesen támogatom, hogy legyen egy választási pont, amikor megerősítik a fiatalok az állampolgárságukat, és választhatnak egyik, másik vagy mindkettő között."
Akkor most végülis mi is a bajod azza a fentebb "enyémnek" titulált német törvénnyel, amelyről most ilyen egyetértően nyilatkozol?! :o
"Az egyik államnak semmi köze hozzá, hogy az illető felvesz-e bármelyik másik állampolgárságot."
Már hogyne lenne köze hozzá? Teljesen el vagy tájolódva az állampolgársággal kapcsolatosan.
"Ahhoz van köze, hogy az eredeti állampolgársága megmaradjon-e mellette."
Nagy tévedés. Egyszerűen nem érted az állampolgárságot, sem mint fogalmat, sem mint jogi kategóriát.
"Jól is néznénk ki, ha a szlovákok eldönthetnék, hogy valaki felveheti-e a magyar állampolgárságot..."
Most váltál nevetségessé :) Hiszen éppen erről szól a szlovák állampolgársági törvény, arról, hogy eldöntötték, hogy megtorolják azt, ha valaki EZUTÁN felveszi. Hát éppen amin most gőgösen élcelődni akarsz, az a valóság. Én pedig éppen ezen háborodtam fel, hogy micsoda elképzelés az, hogy megtorolják a magyar állampolgárság felvételét. Abban persze igazad van, hogy arról, hogy a magyar állam kinek adja meg azt, hogy állampolgár legyen, azt nem ők döntik el, hanem mi, de ugyebár nem erről beszélgettünk eddig.
Megjegyzem, ajánlom figyelmedbe, hogy Dzurindáék éppen azzal a tárgyalási javaslattal álltak elő, hogy beszéljük meg, hogy mely szlovák állampolgároknak adhassanak a magyarok kettős állampolgárságot. Pont arról van szó, amit te el sem tudnál képzelni és csak a kifigurázásig jutsz el.
Éppen arról szól az egész, hogy a szlovákok ezzel a törvénnyel kívántak NYOMÁST GYAKOROLNI MAGYARORSZÁGRA, arra nézve, hogy kinek adhassunk állampolgárságot és kinek nem.
Szóval, olvass, értelmezz, érts :) Nem fog fájni, hidd el :)