Re: Semjén: Szlovákiának vissza kell vonnia ellentörvényét
Előzmény: #451367Nem hagytam figyelmen kívül, csak nem értem, hogy egy esetleges jövőbeli törvény milyen relációban van a mi beszélgetésünkkel kapcsolatosan.
Számomra a cikkben csak egy újdonság volt, nem tudtam, hogy Habsburg Ottó horvát állampolgár is volt. Ez tényleg új, de ez már négyes kettős állampolgárság, ráadásul Horvátország nem is tagja az EU-nak, tehát ezen az alapon már tényleg meg kellett volna tőle vonni az állampolgárságot Németországban :)
Persze, értem én, hogy Lex Habsburgnak neveznek ki egy törvényt, csak hogy a "kivételességét" érzékeltessék, azonban nyilvánvaló az, hogy ezt csak a példa kedvéért teszik és nem azért, mert bárki komolyan gondolná azt, hogy EGY SZEMÉLY miatt alkották meg azt.
És ezen példa már eleve ott sántít, hogy Németországban éppen arról beszélnek, hogy a korlátozott kettős állampolgárságot kiterjesszék és nem arról, hogy hogyan hozzanak olyan ÚJ(!) jogszabályt, amely elveszi azt azoktól, akik ettől kezdődően igényelnék azt. Ha jobban megnézed, a német példa éppen szembemegy a szlovákkal, mert liberalizálni akar, azaz pont ellentétes folyamatokról szól, mint a mi vitánk esete, ezért sem tartom szerencsésnek.
Azt pedig már én is számtalanszor leírtam, minden állam úgy szabályozza a kettős állampolgárságot, ahogy akarja, mert joga van azt mondani, hogy van, vagy nincs ilyen szerinte, de demokráciában az nem játszik, hogy egy időponttól kezdve megtorolja, és önkényesen elveszi azt, amit a másik megtarthat, ha korábban kapta meg azt, főleg olyan esetben, amelyben egyébként az állampolgárságra vonatkozó szabályozásban semmiféle változás nem állt be.
SZERK: Egyébként, ha erre válaszul mi válaszút elé állítanánk a kettős szlovák magyar állampolgárokat, akik éppen itt élnek, akkor akkora visítás lenne a cionista médiában, hogy az az égig érne, hogy mi már megint mekkora fasiszták vagyunk és hogy hogyan képzeljük, hogy elvesszük valakitől azt, ami neki jár. Mert Magyarország bűnös ország!