Re: Az emelkedés hete
Arsene Lupin Előzmény: #448714Szép rally volt Európában, Amerikában és Ázsiában egyaránt. Ma folytatódik, persze ma már nem gap-es nyitással.
A futik alapján nagyjából a tegnapi zárók közelében nyit Európa. Az elején lehetnek kisebb visszaszórások és realizálások, de egy órán belül elindulhatnak az indexek újból felfele. Bőven van hely a DAX 6000 és DJIA 12000 szintekig, amit ma vagy holnap teljesíteni fognak szerintem.
A jenkiket ugyan leminősítettek az éjjel, de az ilyen híreknek egyre kisebb az értéke. Túljátszották a hitelminősítők a szerepüket. A Moody’s például egész Európát büntibe tenné, ami azért röhej. Ennek ellenére azért nekünk nem kellene ugrálnunk, jobb a kuss és a csendes kompromisszum-keresés a háttérben.
A kerály bohócai tegnap már eltűntek a porondról. Egyedül Lézer Janira nem figyeltek, benne még a régi lemez volt beépítve. De remélem, éjjel a kerályi technikusok elemet cseréltek Janiban és frissítették a dumafile-t.
Ma várhatóan lesz kamatemelés. Szerintem az 50 bp a reális, annál kevesebb azt jelenti, hogy sz*runk a kialakult helyzetre, annál több pedig feltett a kéz és bepucsítás.
A PF-Index ikrek elővették, hogy az OTP akár veszteséges lehet. Ez a gyorsjelentéskor már nyilvánvaló volt, amúgy erősen függ a bankok és a kerályi udvar között kötendő kompromisszumtól is. De mindenesetre ebből és az utóbbi napok hírtálalásából is egyre nyilvánvalóbb, hogy a PF mögött álló erők vastag shortban ülnek.
Summa summarum: szerintem ma is pluszban zárunk. Nem kell ész nélkül nekimenni a könyvnek, de a visszaszórásokat érdemes lesz megvenni.