Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: gf

Előzmény: #439474

"Azt is látni kell, hogy még a fejlett nyugat is a szűk elit kivételével sokkal rosszabbul él, mint 20-30 éve."

Na ezt honnan szedted? Ma pont sokkal jobban élnek, mint 20-30 éve, sőt, egyre szélesebb réteg élt jobban. Ma pont az okozza a problémát, hogy túl nagy volt az a réteg, amely elhitte a hitelből élést, és most a rendszer kissé finanszírozhatatlanná kezd válni.

"Vajon miért van az, hogy a világ javainak 70%-a volt a leggazdagabb 10% kezében néhány évtizeddel ezelőtt, mig most a kb 90%-a van? Azaz polarizálódik -szélsőségesen a világ társadalma."

Pont nem polarizálódik, hanem szétterül, éppen nemrégiben idéztem be erről számadatokat. Számottevően több a milliomos és a jól élő ember, mint régebben.

"Vajon igazságos-e, hogy a londoni bankárok 5 év alatt a semmiből előteremtett pénzükből, a kényelmes irodáikból annyit keresnek fejenként -csak a rendszer segitségével- mint egy nagyobb város össztömege egy elmaradottabb régiójában?"

Az igazság odaát van.

"És mindig van gazdagabb réteg is, akihez csatlakozás illuziója hajtja az embereket másrészről és nem vesszük észre, hogy a gazdagok sem boldogabbak, csak másjellegű gondjaik vannak."

Érdekes, hogy amikor ezt szoktam fejtegetni, akkor engem általában le szoktatok hurrogni :)