Re: Estar-TA
matgab Előzmény: #435307Gorcsevnek:
A Freesoft és az Estar között egyetlenegy hasonlóságot látok, hogy mind a kettőben iszonyat magasról be vagyok ragadva. De ez elmondható az Orco-ról is sajnos.
Több hasonlóságot én nem is látok.
Taresznak:
mire költenék a befolyt a kötvényekből és a részvénykibocsátásból befolyt lóvét?
Ember a román projekteket erősen gatyába kellene rázni! Ha nincs gatyába rázás, akkor sokkal kisebb lesz a profitabilitás. Pont az előbb linkelt valaki egy cikket Gyergyóról, ami még az egyik legjobb román projekt.
Ezért is nagyon fontos üzenet lehet Lantos csaba beválasztása az IT-be, mert gondolom a hazai bankszektorban nem elhanyagolható kapcsolatrendszere van.
A sakkjátszmában megvan Pataki szerepe is nyilván. Ő a külföldi befektetők és hitelezők előtt nyithatja ki a kaput.
Új projektet szerintem 2012 első feléig kár várnunk, mert azt azért már lehet előre tudni ennyivel (legalábbis pl az új román projekteket is jó néhány hónapig vártuk, hogy "mikor jön már ki a közlemény, mikor írják már alá") de ez nem is gond, hiszen a cég hatalmasat terjeszkedett az elmúlt időszakban.
Jelenleg a meglévő projekteket kellene integrálni, beruházásokkal azokat sokkal nyereségesebbé tenni, és az egész cégcsoportot egy cégrendszerbe integrálni, megtalálni a szinergia forrásokat.
Ettől függetlenül kizártnak tartom hogy ennél az árszintnél sokkal lejjebb menjünk, hacsak nem lesz globális összeomlás, de akkor úgyis lesz nagyobb gondunk is ennél.