Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

Nekem tegnap az jutott eszembe, hogy a CHF jelenleg úgy viselkedik, mint anno a VW és a Porsche részvények a Porsche-VW háború során. Egyszerűen nem volt annyi eladó belőle, mint amit venni akartak, így a reális ár elérése előtt hatalmas gyertyát mutatott az árfolyam. Mi van akkor, ha jelenleg is ez a helyzet, azaz valójában nem is akkora az igény a CHF-el szemben, hanem egyszerűen csak nincs elég eladó?

- ez előfordulhat de facto amiatt, hogy túl sok rá az igény (többek között amiatt, hogy a CHF hiteleket rendszerszinten - nem csak Magyarország! - törleszteni kell, ugyanakkor CHF hiteleket senki sem vesz fel - tehát óriási a kereslet, miközben senki sem akar eladni!!),

- előfordulhat az is, hogy túl sok long pozi volt ezen az "irreális" áron a CHF-re és most ezeket verik le,

mert szerintem "menedéknek" ennyiért már nem éri meg a CHF, ugyanakkor kétségtelen, hogy ezen a szinten és ilyen igény mellett a Svájci jegybank is tehetetlen, hiszen HAVONTA mindenképpen óriási igény jelentkezik a CHF-re, tehát egyszeri intervencióval semmit sem érne. Lehet, hogy náluk is jöhetne most a Bokros féle "csúszóleértékelés", azaz hogy megegyezik rendszerszinten az EU CHF hitelező bankokkal, hogy "felelőséget vállal" a saját hülyeségéért is, és ezeknek a (valódi CHF!) HITELEKNEK a törlesztőit átswappolja valami rögzített árfolyamon havonta.

Mindenesetre nem raktam egymásra a chartokat, de ha jól láttam egy hírt, akkor vagy megvolt az 1:1, vagy iszonyat közel volt az éjjel.