Re: nincs cím
Előzmény: #406418Én számos helyen olvastam már, hogy most már tényleg jön a világvége. Erre nem vettem komolyan. Hülye vagyok?
Az úgynevezett Balsors valójában egy médiahack, amit úgy fújtak fel, mint az ingatlanlufit. Megszámlálhatatlan ember írta le ugyanezt a véleményt, csak nekik nem volt olyan jó a sajtójuk, mint neki. Különösen jellemző rá egyébként ez az "egynyáriság"; hsizen azóta sem írt semmi különöset.
Na és akkor most légyszives, legyél szíves a szívedet a kezedre téve őszintén gondold végig, hogy ha 2006-ban azt mondta volna Banyaiz egy hitelfevételi kéréssel érkezőnek, hogy (az akkor még) egy lúzer egyetemi tanár írt egy cikket egy nevenincs helyen, hogy szerinte be fog dőlni a világ, mert 1:1 lesz a CHF:EUR, ráadásul 280 körüli árfolyamnál (jön a világvége! Most már tényleg jön! Ha nem most, akkor majd holna, de jön), és ezért nem ajánlja, hogy 60.000 Ft havi törlesztőt fizess, hanem inkább azt ajánlja, hogy fizess havi 100.000 Ft-ot havonta, mert az "biztos", hogy annyi lesz, akkor te nem küldted volna el jó bödüs k'va anyjába, hogy miért akar ilyen DRÁGA terméket rád sózni!
Mert ez az igazság. Ahogy egy másik topicban már beidézték a "miért nem adok munkát neked" című cikket, ide is nagyon illik a - szerintem - legfontosabb megállapítása: a mai tanulatlan magyarság szemében az a MAGYAR vállalkozó, aki olcsón dolgozik, ezzel szemben az a tolvaj adócsaló, aki reális (drága) áron. Bizony, bizony. Mi ilyen rafkósok, ügyesek vagyunk, hogy nem hallgatunk árunk, mert mi mindent jóárasítunk.
És már akkor is tele volt az ilyen jellegű kampányokkal a net, csak akkor az arról szólt, fogják be a szájukat azok a mocskok (értsd én), akik azt mondják, hogy ne adósodj el, ne kelljen már húsz évesen lakás, ne vegyél öt millióért autot, satöbbi.
ÉS én ezt írhatom, mert én már írtam eleget arról, hogy miért ÉS HOGYAN lehetne a bankokon a felelőséget leverni. Amit leírtál, az tipikusan az, ami nemhogy nem működik, hanem értelme sem lenne. Kampány, demagógia, lózung.
EZ a weboldal pedig - ahogy helyesen felhívták rá a figyelmem - nem erről szól, itt olyan dolgokat szokás leírni (helyes számadatokkal...), ami valóság, nem pedig teljes fikció, ami ráadásul sokkal több kárt okoz, mint amennyi hasznot elméletben is, mert abban dédelgeti az adósokat, hogy "van más megoldás"; mint a szívás, sőt mi több, akár átállhatsz a farok másik oldalára is.
Hát nem.