Re: nincs cím
Csokigyáros Előzmény: #392542jól, de azért adagolni is lehet a fát, nem megrottyantani azonnal...
viccet félretéve, ha nem akarod, hogy a kemencéd gyorsan megrepedjen, akkor először kevés fát rakj be (lehetőleg fenyőt ne, mert átveszi a gyanta illatát a kemence), majd fokozatosan úgy, hogy égjen... ha komolyabb dolgot akarsz sütni (pl.csülök), akkor min. 2-3 órán keresztül tüzelj... majd a parazsat oldalra told ki... ha tévő van a kemencénél (belső tűztér elzáró ajtó) azzal nagyon vigyázz, mert durva gyorsasággal pirul a cucc... sokkal-sokkal gyorsabban mint a sütőbe...
de összességében nem ördöngösség... egy pogácsát, vagy buktát sokkal nehezebb szépen megsütni... ott nem lehet bent hagyni a parazsat, hanem ki kell szedni!!!
jó étvágyat hozzá!!!!