Re: nincs cím
kerikoma Előzmény: #391996hm értem. Szerintem ezt én rábízom az apukákra. Egyik a tárcsán fog sütni, a másik a f a s z e n e s grillen a harmadik meg az elektromos grillen. Én meg ezt fogom elkészíteni:
Gyros tárcsán
Egy évbe kétszer szoktam csinálni, most szombaton lesz idén először:
Péntek este fogom a sertés combot (lehet lapocka is) kockára vágom és vagy gyros, vagy görög fűszerkeverékkel jól megszórom. Be a hűtőbe.
Másnap elő a tárcsa, és szalonnát, sonkát felkockázok. Rádobom a forró tárcsára. Amikor már a zsír kiengedett és szép piros lesz a szalonna is és a sonka is, akkor rá szóróm az előtte bepácolt húst. Aránylag gyorsan meg kell forgatni amíg meg nem pirul a hús (1-2 perc max) és most jön a kényelmes része, teljesen fel kell önteni az egészet vízzel. Hagyjuk rotyogni, finoman kevergetjük. Amikor félig lefőtt a víz, konzerves gombát levestől rá kell önteni.
Amikor teljesen lefő a víz ugyanezt kétszer még meg kell csinálni, tehát összesen háromszor kell felönteni vízzel. Amíg így fő és pirul kb ugyanannyi vöröshagymát amennyi a hús volt (ha 1kg, akkor 1 kg) karikára kell vágni. (Én már kicsit kevesebbet szoktam, mert már alig férsz el a tárcsán) Amikor a harmadik lé is lefőtt, rá kell szórni a hagymát és addig forgatni, keverni a hússal, míg a hagyma már össze nem esik. Ez már kicsit nehezebb művelet, mert a hús is pirul, a hagyma is és alig férsz el a tácsán. Elvileg csak a gyros fűszer van rajta, de én egy kicsit meg is szoktam sózni, de nem muszály.
Persze forgatás közbe mindenképpen vörösbor fogyasztása javasolt.
Köretnek sültkrumplit és salátákat szoktunk készíteni.
Jó étvágy:-)