Regisztráció Elfelejtett jelszó

2011.06.07

holnor

A piacon egyelőre nincs újdonság, a június 1-i kvázi lefelé FT-napból (meg a megelőző hosszabb disztribúcióból) tart a csöndes esegetés.

Tán annyi apró érdekesség látható, hogy miközben nem is vagyunk messze a Fukusima-mélyponttól, S&P-ben a záró 1257 volt 03.17-én, tegnap ugye 1286, a VIX (felül), ami ugye egyfajta félelem-indikátor, mennyire le van maradva, tehát igazi megijedés egyelőre nincs - ami ijesztő.

---

Ahol van para, az a német hasmenés járvány, és valóban ijesztő is, hogy fogalmuk sincsen, mi az eredete az E. coli baktériumnak, először ugye a spanyol uborka volt a vádlott, aztán mondták, hogy salátát meg paradicsomot se kéne enni, tegnap jött a csíra, mint vádlott, most ott tartunk, hogy a csíra ártatlan. Csak remélni lehet, hogy nem terjed tovább - ettől függetlenül én bevásároltam magyar uborkából, jól leesett az ára (69 Ft-ért vettem gyönyörű kigyóuborkát) és valószínűleg teljesen alaptalanul.

Ha már élelmiszer-ipar, itthon felmerült, hogy megadóztatnák az egészségtelen kaját, főleg ugye a gonosz hamburgerláncok vannak célkeresztben. Lehet, hogy azokban szart adnak, és tényleg, de az igazán szar kaja, kvázi merénylet az egészség ellen az átlagos iskolai menzákon van (műhús, vastag rántások, cukorhegyek stb.), ahogy egy szellemes szösszenetben olvastam, ha egy mekinek kompenzációul játszóteret kéne építeni (ami ráadásul sokhelyen már meg is történt), akkor egy-egy iskolai menzának egész sportkomplexumot, komplett olimpiai falut kéne felhúzni... Egyébként meg veszélyes terep, ha az állam próbálja megmondani a polgárnak, hogy neki mi a jó. Az a jó, ha az állam nem szól bele, semmi köze hozzá.

Ami még eszembe jutott erről, hogy az egész egészséges étkezés kérdéskör a jobb módúak gondja, azok pedig tudnak gondoskodni magukról, aki igazán elesett és a köz segítségére, tehát köz szolgáinak figyelmére szorulna, annak nem az a problémája, hogy viszi-e a gyereket mekibe vagy sem, hanem hogy egyáltalán mit ad neki enni - az egészségtelen kaja is sokkal jobb, mint a semmi.