Re: jk
Lovax Előzmény: #386662Vannak akik az összeesküvés-elméletekben hisznek, én a piaci mechanizmusokban :)
A záró szakaszban történő fel-lekötéseket a daytrade pozíciók automatikus zárása okozza. Amit kifejez az pedig az, hogy aznap több shortos vagy több longos DT pozíció volt-e auto zárva. Shortok zárása felfelé, longok zárása lefelé viszi ez a zárót. Ha kisforgalmú a nap, főleg a zárószakasz, akkor ez elég nagy kilengéseket is okozhat.
Ezt a zárás előtt a könyben is meg lehet figyelni. Mivel a DT pozikat MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT (:D) zárni kell, a rendszerek beteszik a vételeket prompt árfolyam + 15%, az eladásokat prompt -15% árfolyamra, aztán zárószakaszban ezek párosításra kerülnek és kiszámolódik a záróárfolyam. Ezeket az extrém árfolyamú giga pakkokat lehet is látni a könyvben zárás előtt.
Amint fent írtam, ha sok shortos DT pozinyitás volt aznap, azaz a spekik lefelé várták az árfolyamot, és ezek közül sok nem zárt kézzel, hanem kivárja a záró szakaszt (lásd még: csodavárás:) ) az felfelé viszi el az árfolyamot a sok (vissza)vétel miatt. Elenkező szentiment, longos DT esetén meg lemegy az árfolyam.
Szerintem minden más felsőbb intelligencia, tudatos árfolyambefolyásolás stb keresése az események mögött csak a spekuláns képzelet szüleménye, de aki így gondolja, persze annak a véleményét is tiszteletben tartom ;)