Re: Hitler születésnapja egy jobbikos híradóban
matgab Előzmény: #374762félreértettél bizonyos szempontból.
Én pont azt mondtam, hogy ott a táborokban nem Hawaii volt, hanem szenvedés. Ezt nem kétlem.
A ruszki hadifogság az hasonlóan rossz volt, mint a német táborok, elég csak a sztálingrádi foglyok visszatérési arányát megnézni...
Ilyen értelemben valóban ki lehet cserélni a szovjet és a német szavakat.
Ami azért alapvető különbség, hogy a ruszkik a háború után vitték pl. malenkij robotra a megszállt országok polgári lakosságát (és hadifoglyokat is).
A háború ilyen szempontból felmentést ad az oroszok részére is, az akkor elkövetett bűneikre. Amikor háború volt, akkor háború volt, azt meg kellett nyerni, senki nem fair play-kedett...
Utána meg lehet magyarázni minden ún emberiség elleni bűntettet, lásd atombomba az usa részéről...Az mennyivel volt szebb cselekedet, mint a német (vagy orosz) lágereztetés?
Az USA könnyen pofázott, mert beszáltt 42-ben (ténylegesen annak is inkább csak a végén), addig csak légierővel próbálkozgattak. Ott volt a háttéripara sértetlenül és korlátlan gazd-i kapacitása.
Kíváncsi lennék, hogy mit csináltak volna az amcsik a japán foglyaikkal, ha a japánok mondjuk partraszállnak és már az ország 2/3-át birtokukban tartják, és szét tudták volna bombázni a maradék USA ipart...Biztos humanitárius módon először a táborlakókat élelmezték volna...Ne viccelj már! Kinyírták volna őket, mint az indiánokat anno!
Az angoloknál meg nem "felesleges" milliók élelmezését kellett megoldani, mint a németeknek, hanem talán párezer németét polgári lakosét és hadifogolyét! Teljesen más az a helyzet! Nézd meg, hogy hány ember halt meg a táborokban 43-ig és 44-45-ben!
Nem csak a sínek, hanem pl. a kapcsolódó vasútállomások stb. bombázására gondoltam.
Azzal egyetértek, hogy teljesen mindegy, hogy hogyan ölik meg az embereket, gázkamrával, vagy golyóval, vagy éheztetéssel, az mind bűn. Méghozzá ugyanolyan nagy bűn.
És egy ember életének elvétele, vagy megnyomorítása az az egynek az életének a 100%-a.
Csak akkor azt nem értem (én sem), hogy ha annyi millióan haltak meg a háború alatt, akkor hogy-hogy csak és kizárólag a zsidókat kárpótolják, de őket folyamatosan és gigasztikus összegekkel?