Re: nincs cím
Inflexio Előzmény: #353580Ez a kedvenc témám. Milyenek a (valós) tulajdoni arányok egy tőzsdei papírban? Koszto óta tudjuk, hogy ez az egyetlen igazi indikáció arra nézve, hogy érdemes-e egy papírba fektetni. Minél több a speki, annál kisebb az emelkedés esélye. Minél pesszimistább a hangulat, annál közelebb van az emelkedés. A pesszimista hangulatra nem lehet panasz (mit fogok én kapni ezért a kis optimizmusomért, pedig igyekszem óvatosan fogalmazni). A tulajdoni arányokat nehéz számszerűen becsülni (bezzeg a túloldalon pontosan tudják: ami nincs náluk, az a közkéz), de a fórumok pörgése vagy lanyhulása jól mutatja a változásokat. Meg sajnos végignézhettünk már néhány személyes drámát is ezeken a fórumokon, ahogy komolyabb pakkal rendelkező spekik évek alatt tönkrementek, és végül megtörtek ebben a szokásosnál is cinikusabb és kegyetlenebb manipulációban. Szóval szerintem közeledik a fordulat, de hogy mikorra várható, azt persze nem tudom. Már két éve is ez volt ugyanis a véleményem.
A mai forgalom valóban röhejes volt pániknak, és annyira kiszámíthatóak már ezek az eldobató interjúk is, hogy az már szánalmas. De legalább röhöghetünk rajtuk, ha már évekre ráültek a pénzünkre ezek a sóherek. :-)