Re: nincs cím
matgab Előzmény: #347393szerintem annyit nem ért meg ez az elkülönítés, hogy a manyupkezelő bankok összességében kb. az össz nyugdíjbefizetés majdnem felét lenyúlják hosszú távon.
Nagyon helyes, hogy ezt az egész manyup rendszert megszüntetik.
A beruházásokhoz fejlesztésekhez meg jól fog jönni ez a pénz. REmélhetőleg nem nyúlják le vagy maradjunk reálisak, max a 10%-át nyúlják le a szocik 50-80%-os rátájával szemben...
Az, hogy a szocik elköltötték volna , ha rendelkezésükre áll? Szerintem így is pont annyit költöttek el, amennyit el akartak költeni. Nem volt gond számukra, hogy milyen szintre emelik az adósságot. Tehát inkább az a demagógia- ha már demagógiáról beszélünk- hogy úgyis elköltötték volna...
Szerintem az sem volt véletlen, hogy a manyupokat szétvásároltatták a válság előtt a részvényekkel. Higgyétek el voltak már olyan befolyásos pénzügyi csoportok, akik tudták, hogy válság lesz és megvásároltatták a részvényeiket drágán pl. a magyar manyupokkal, "eljátszva" így a megtakarításainkat...Nem véletlen, hogy pont 2008-ban engedélyezték ezt, csak meg kell nézni hogy milyen lobbiérdekek kardoskodtak emelett...