Re: Javaslat
Előzmény: #345833"Nem vettem lottót szombaton, pedig a hétfői újságokból már (utólag) tudtam, hogy milyen számokat húztak ki."
Szerintem nem jó a példa.
De lehetne jó :) Ez a példa szerintem valahogy úgy lenne jó, hogy mondjuk 1000 kombinációt kigondolsz valami szisztéma alapján, amiből egész jó számok adódnak, többet ki is húznak. Ez megismétlődik ötször.
Ebből nem következik az, hogy hatodszor is lesz egyetlen találatod is. Sőt, semmi sem következik belőle a jövőre nézve. De ezért is hívják ezt lottónak és szerencsejátéknak ;)
Viszont ha a totót hozzuk példának, akkor szerintem máris rögtön láthatóvá válik a tiszta szerencsejáték és a valódi valószínűségre épített stratégia közötti különbség, hiszen a toto esetében például egy betli eltalálása majdnem akkora észt igényelne, mint a 13+1 eltalálása (csodálom, hogy ilyet nem lehet játszani ;)
"Vagyis megváltozott a jövő."
Ehhez időutazás kellene, azt meg nem szeretem. Az ember bárhonnan is indul, mindig erős fejfájással és a porceláncsésze mellett találja magát, ráadásul nem is emlékszik semmire sem :D
"Aki nem bizik benne az adja el, aki bizik benne az tartsa meg."
Én mindössze azért kapcsolódtam bele a beszélgetésbe, mert erősen téves elképzelések voltak azzal kapcsolatban, hogy az emberek miért szálltak be és miért szálltak ki.
"Aki meg kiszállt belőle (és meg nem is vesztett) az utólag meg fogadja el mindkét döntését (vásárlást és eladást) is."
Mivel személyemben megszólítottnak érzem magam, ezért egyszerűen megkérdezem: Hol olvastál olyat, hogy én nem fogadom el mások döntését? Akár vett, akár eladott, akár maradt alapon?
"Ps: Még továbbra sincs ilyen papírom."
Nekem meg már nincs :)