Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #342111Rengeteg összetevője van ennek, költségvetési hiány nyilván növeli ez idén 2,8% tervek szerint ez gdp-re vetítve durván 1,4%. Milyen hozammal lettek értékesítve az állampapírok átlagosan azt nem tudom, de az átlag durván 3-4 éves lehet , nem hinném a mostaninál alacsonyabb átlag hozammal mentek volna el. A jegybanki ilyen alacsony szinten 5-6% között nem is tudom volt e rendszerváltás óta.
Csökkenteni akarjuk az államadósságot az csak úgy fog menni ha kevesebbet költünk mint a bevételünk ha nagyon le akarom egyszerűsíteni. Nem látom az erre irányuló törekvéseket, kivéve az utolsó malacpersely feltörését (mnyp) ami ugye egyszeri tétel. És kitűzünk egy olyan 3 éves hiánycélt amit az Mnyp-vel már túlteljesítettünk. Csak ennyi a problémám az esettel. Persze tudom az Mnyp növelte a nyugdíjkassza hiányát, ami így most kevesebb lesz még egy darabig, hacsak nem nyúlnak bele keményen. Várom nagy érdeklődéssel a február elejére tervezett reformokat, amikről már utoljára február -márciusi időpont hangzott el. Remélem idei évre gondolták, nem az lesz, hogy ja február március de nem 2011, hanem 2013. :)