Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #341613a számokban igazad van, de vedd figyelembe azt is, hogy a következő 3 évben minimum évenkénti 3% gdp növekedéssel számolnak, de lehet hallani egészen elszállt jóslatokat is.
Szóval akkor már erősen 60% körüli esik vissza, ha teljes összeg államadósság csökkentésre megy, és a gdp nő 10 % körül , felett következő 3 évben. Persze ehhez az kellene legalább 0 szaldós éveket hozzunk, ne kelljen növelni az államadósságot. Ha tudunk hozni 2,8-as hiányt akkor 0-ást is, csak rendbe kell szedni a dolgokat.
Értem amit mondasz és van is benne igazság. Nekem az jön le belőle, hogy kivetettük a különadókat, beszedjük az mnyp pénzt, ezzel kb biztosítottuk a 70% körüli hiányt ha nem osztogatunk nagyon , és nem nyúlunk bele semmilyen komoly költségcsökkentésbe.Szerintem az a célszerű ha brutál célokat tűzünk ki aztán mindent megpróbálunk, hogy teljesítsük. Ezek a langyos célok nem jönnek be.
Azt az alapvetést is vitatom, hogy a mnyp-k miatt nőtt az államadósság. Szerintem azt az évenkénti 3xx milliárdot amit mnyp-nek utaltunk elég sok helyen meg lehetett volna fogni, kb úgy ennek az összegnek a 10 szeresét, persze ahhoz gazdaságpolitika is kellett volna az elmúlt 20 évben.