Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #341321Szia!
Ugyan , örülök , hogy "beleszóltál" . :)
Most az államadósság kb 21-24 k milliárd között van Ft-ban, egy része deviza kb 40% ezért ilyen tág határok között, mnyp vagyon 3 k milliárd felett van már most, ez kb 12-15% az államadósságnak. Hozzátenném mire ez a pénz ténylegesen visszakerül az államhoz eltelik minimum 9 hónap még szerintem, és ez optimista becslés (addig lehet hozam is veszteség is, de 3000-rel számolok.)
Most jelenleg 80% körül van a Gdp arányos államadósságunk. Ha a 3000 mind államadósság csökkentésre menne akkor a Ggd arányos államadósságunk kb 62%-ra esne.
Ezzel szemben a kitűzött cél amit az ígéret szerint szenvedve de teljesítünk a ciklus végére 70-72% gdp arányos államadósság. Nekem ez kb olyan mintha örökölnék most 1 milliárdot, és bejelenteném, hogy okosan jól akarom forgatni, befektetni, és spórolni is fogok ezért arra számítok 3 év múlva a vagyonom akár elérheti a fél milliárdot is. :) Hangsúlyozom nekem, de elfogadom amit írsz, persze vannak mindenféle sumák dolgok az országban. Csak a célkitűzés nekem megint olyan tegyünk alacsonyra a lécet aztán majd átesünk rajta félholt állapotban is.