Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Margaretta Előzmény: #336421

A lejáratkori elszámolóár számítási módja:

"A Lejárati Napon a szabad szakaszban történő kereskedés 16. percének első másodpercétől az 56. perc 0-dik másodpercéig tartó 40 percben számolt 480 indexértékből kivéve a három legnagyobb és legkisebb értéket, a maradék 474 indexérték számtani átlaga, az Árlépésköznek megfelelően kerekítve.

Amennyiben a meghatározott periódusban az indexszámítás kevesebb, mint 40 percig tart, akkor az adott nap 16. percének első másodpercétől számolt első - az esetleges nyitó és záró indexértéke(ke)t ide nem értve - 480 indexérték alapján történik a számítás a fenti átlagolási és kerekítési elvek figyelembevételével, a 3-3 szélső érték elhagyásával.

Amennyiben az adott napon nem történik legalább 15 perc kereskedés, akkor az adott napot követő első - az esetleges nyitó és záró indexértéke(ke)t ide nem értve - 480 indexérték alapján történik a számítás a fenti átlagolási és kerekítési elvek figyelembevételével, a 3-3 szélső érték elhagyásával.

Amennyiben az előre meghatározott Bezárási Napon nem történik meg a Lejáratkori elszámolóár képzése, úgy az a Tőzsdenap tekintendő Bezárási Napnak amikor a Lejáratkori elszámolóár megképezhető.

A Lejáratkori elszámolóár képzésekor a Technikai BUX értékeket figyelmen kívül kell hagyni."

Gondoltam, hogy itt az unatkozásban jót tesz egy kis agytorna :) Bár én meg sem kíséreltem követni :)