Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

2008.03 saját zártkörű levelem

Kissherceg

Anno elküldtem pár olyan személynek, akikben megbíztam és elmondtam őszinte véleményemet a phylről. Azóta eltelt lassan 3 év, érdekes lesz visszaolvasni. Ez legyen olyan "karácsonyi" ajándék :)

"a következő mailt lehetőleg ne publikáld. Szóval Bábolnán üzleti

lehetőséget ajánlottam fel Tóth Péternek amikor félrevonultam velük.

Csináltunk térítésmentesen egy nagyon frankó modern honlapot a

phylnek, hogy változást lehessen legalább látni. Ekkor kezdődött a

phyl irodába járásom hosszú sora:)

Elfogadta megköszönte, majd azt mondta ingyen nem lehet a pénzt megbeszéljük. Azért gondoltam, hogy ingyen, mert hittem a cégben, jó referencia lehetőség stbstb vagyis neki/nekem is jó.

Mondta, hogy pénzért akkor rábólintottam, hogy egy jelképes összegért akkor megcsináljuk. Mivel a közgázra járok tanultam ezt azt vállalatirányítás fejlesztés stbstbről illetve informatikát is

tanulok, tehát így egy profi MOL szintű weblapot kaptak volna.

Miközben bejártam láttam TP délelőtt nem nagyon jár dolgozni,

alkalmazottak tengnek lengnek, nem igazán halad a munka. Aztán a megbeszéléseken ugye szó kerülta cégről tervekről számokról.

Kinyilvánítottam nem tetszésemet, hogy részvényekkel fizetnek munkákért, amikor szarásig vannak a jegyzés után pénzzel, illetve

sokalltam a 106misit a bábolnai üzemre finoman fogalmazva.

Találkozókról késtek, telefon visszahívásokat nem alkalmaznak.

Tárgyalások hossza viszont minimum 2-3óra volt, amiből a lényeg fél, amiről összeültünk. Az jött le cég egy központú, ami TPnek nem tetszik, az elvetésre kerül, mindent tudni akar, irányítani, így nem halad a cég. Konkrét tervek nincsennek semmit nem tudnak, csak álmok, cég pénzéből TP meg utazgat és boldog ember.

Szóval üzleti szempontból is elmondtam a bajokat és megmondtam, hogy befektetők felé, hogyan lehetne jobban kommunikálni a céget, hogy a hit maradjon, meg lássák az esetléges fejlesztéseket. Első volt, hogy nevezzenek ki befektetői kapcsolattartót, Én magyaráztam el mi az, mert visszakérdeztek és azt is mi a feladata. Gondolom a közgyűlésen észrevetted, hogy ez megtörtént:)) :)) ezen jót nevettem. TP majd felhívott és beközölte, hogy nem kell megcsinálnunk a munkát, mert _Buczi úr elintézi a honlapot, több nyelvű stbstb, magyarán a mi honlap tervünket nyúlja le, ami vhol személyesen szar, viszont ami mindenkinek gáz, hogy valszeg az összeg sokszorosa lesz az általunk kínáltnak. Egyetemen akár milyen nyelvre lefordíttatom 30.000Ftért a honlapot, verseny szférában ez 150...

Tehát ami lejött erről a kis vállalkozásról:

- vízfejű, több az aligazgató, mint a dolgozó ember, engem már az

egész banda ismer, de a posztokat nem tudtam megjegyezni, nem a

neveket, amint látom tovább bővült hárommal.

- cég struktúrája szörnyű, döntések lassúsűga, profit centrikus

managment sehol. cégnek van pénze, nem pörgik túl eseményeket, ezért

is akarnak tőkét emelni... olcsó pénz, nem kell dolgozni érte

- az előző menüpontot a számok is bizonyították. Illetve azt látom

mentik ki a pénzt a barátoknak ill ismerősöknek.

- Visonka még tényleg tetszik, de az egész kép ami kialakult bennem sokkal sötétebb lett. 3,5hónap alatt nem tudtak dönteni egy honlapról, akkor egy kardinális, lényeges kérdésről mennyi idő alatt döntenek?

Szóval alapvető baj a cég menete, döntéshozala és terv nélkülisége, amennyiben a honlap ugyanolyan lesz, mint az általam tervezett, ezeket a pontokat nyilvánosságra hozom és kiegészítem még pár dologgal.

Igazából még megcsinálhatnánk a melot, ha hívogatnám, de már nem érzem azt, hogy ez a cég megfelelő referencia nekünk. Addig viszont amíg a kicsik hisznek, nincsen para. Amint kiábrándulnak viszont vége. Persze úgy várnak a jó hírekre, mint sokan jézusra, de valszeg azokba is szépen belelesz adva. Azaz érzésem humet2 lesz, csak itt 160millió a részvényszám, amit 600ra akarnak emelni. Amihez szép álmokat szövögetnek.

Most ezért nincsen, túl sokat tudok a cégről és menetéről, spekizni jó lesz, de másra nem. Lehetőleg ne továbbítsad. Köszönöm."

Rapistát ezt követően nevezték ki részvényesi kapcsolattartónak :) Remélem jól szórakoztatok.