Re: Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?
banyaiz Előzmény: #326512Ezt mondom én is, mindenki a sajátjáról, lenne is nagy sírás rívás a sok potyautasnál.
Nincs 6 millió az Mnyp számláján, most ha ennek utánaszámolsz, dolgozik a polgár mondjuk 40 évet 65 éves koráig. Akkor ha semmilyen hozammal nem számolok 40 év alatt ami nyilván közröhej lenne, ráadásul infláció követő hozam garantált jelenleg. De nem számolok hozammal, 40 év alatt átlag 150 bruttós fizuból jön ki 6 milla mnyp-s pénz. Minden hozam nélkül. Szerintem ha valaki most elkezd dolgozni mondjuk 25 évesen, 65 éves koráig megkeres havi 150 bruttót (ami azért nem egy nagy elvárás, csak nőnek a bérek 40 év alatt) de csak a 150-nel számolok, akkor a nyugdíjba vonuláskor minimum a hozamok miatt 15-20 milla kell legyen az Mnyp számláján szvsz.
Nekem most járt le 10 év önkéntes nyp-nél, a hozamot tudtam kivenni adómentesen. Ez 10 év alatt a teljes tőke 50%-a volt, úgy, hogy a válság közben beütött rendesen. Természetesen a tőke nem egyszerre hanem apránként havonta, évente került rá. Vagyis a tényleges hozam nem 50%, évesíteni stb kellene de ezzel nem bonyolítom.