Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?

Papus_stock Előzmény: #326650

Ez a nyugdíj téma vörös posztó nálam,mindig felkapom rajta a vizet. Az én korosztályom lesz az első aki 65 évesen mehet el nyugdíjba. Én manyup tag vagyok az eleje óta és örülhetek neki, hogy talán 47 évi munka után lesz pár évem pihenni. Ha továbbra is oda menne a 8%-om akkor meg még talán ebből is jutna valami a gyerekeimnek. A rendszernek nem kell 20-30 év mert az első kifizetések már 2013-ban elkezdődnének ha a mostani kormány nem teszi teljesen lehetetlenné a pénztárak működését. Az állami nyugdíj egy olyan fegyver amit a mindenkori kormányok szavazat "vásárlásra" használnak.A járulék meg a korhatár emelésével erre próbálnak fedezetet teremteni de ez nem mehet a végtelenségig. A mostani járulék emelés - a nők 40 évi munka után elmehetnek - bevétele 40 Mrd de erre elég lenne 6 Mrd is. A "nyugdíj" fegyvert ki kell venni a politikai elit kezéből ami persze egy több generációs folyamat. Az lesz majd a szép világ amikor 8%-ot fizetek az államnak - betegekre,rokkantakra,stb - és 24%-ot rakok el magamnak mint öngondoskodás.És akkor majd nem lesz ennyi zsebbe pénz meg fekete munka.

P.

ps: a kassza havi hiányának növekedése 10.000.- huf/nyugdíjas. Valamennyi áldozatot felvállalhatna belőle egy bizonyos réteg.