Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #319903ezt én írtam de amit hozzátettél és nekem tulajdonítasz azt nyílván nem.
A pénz valahogy azokhoz került akiknél van.. nem? valami oka csak van.
1milliót könnyebben és nagyobb haszonnal forgathatsz mint 5mrd-ot..nézd meg a nagy cégek forgalom arányos nyereségét...
Több kerületben élek nem láttam kisboltot bezárni..sőt nyílnak újak.. kisközért..kenyérbolt zöldséges..
eltartja a kisközérteket a pia és a cigi.. a napi apróságok és ha van neki jó pék beszállítója és friss tejterméke akkor a reggeli roham..7végén nem tudok úgy bemenni ne legyenek elöttem legalább 2en... sokáig kell nyitvatartani..ez a lényeg...és persze az igény szerinti kínálat.
A tesco-k kint vannak a fenében.. ha van autó akkor havi fogyókat megveszik eksönben a népek..slozipapír mosópor.eksönös kituggya milyen virsli uborka.. olaj..só olaj..... faternak kevés sör..fagyasztóba hús..gyerekeknek valami sok de olcsó..
inuit nem jó példa mert nem társadalom abban az idealista értelemben ahogy te gondolod..hanem túlélő csoportok akiknek a szélsőséges körülmények között e túlésés egyetlen esélye az egyenelő elosztás.. ami egyben társadalombiztosítás is.
A valóság az, van saját tartományuk Nunavut..befektetésük jogászuk ha jól tudom képviselőik is a kanadai parlamentben.. komfortos házakban élnek műholdas tv-t néznek telefonálnak.motoros szán..generátor... és sokan isznak.. alakul a 80/20..