Re: nincs cím
prospero Előzmény: #318579Miért nem házasodnak meg, főleg, ha már gyerek is van. Én úgy tartanám jónak ha a regisztrált élettársi kapcsolat és a házasság egy kategóriába essen. Ha már nem akarnak megházasodni.
Nekem továbbra is az a problémám, hogy miért tartunk gazdagnak valakit, aki bruttó 500k-t keres és nevel belőle 3 gyereket? Szerintem ez csak egy átlagos életszínvonalhoz elég és, mint sokan rámutattatok - lehet ez még így se - tehát ez is bizonytalan.
Mi a probléma azzal, hogy ha valaki többet keres, , de 16%-kal fog adózni a jövedelme után arányosan több adót fog befizetni? Mi a probléma azzal, hogy az adórendszer megpróbálja figyelembe venni a kiskorú eltartottak számát?
Sokan kifogásolták itt korábban a gyermektelenségi adót. Ha a gyermektelen 300k fölött keresők 30%-os vagy magasabb kulccsal adóznának akkor minden rendben lenne? Valószínűleg ez a réteg már olyan szűk, - hiszen állítólag 7-8 ezer emberről van szó aki 500k fölött keres, hogy nem éri meg bonyolítani az adórendszert miatta. Gondolom a minisztériumban kiszámolták, hogy érdemes-e bonyolítani a rendszert miatta. Politikailag persze így kilóg a lóláb, hiszen rá lehet fogni, hogy a gazdagokat támogatja. Aki pedig nem bérből és fizetésből él, az meg elhiszi.
Talán meg kellene kérdezni egy kétkeresős 2-3 gyereket nevelő átlag alatti szinvonalat biztosító átlagjövedelemmel rendelkezőt, hogy mit választ? A félszuperbruttós adójóváírásos rendszert amely 15 millió forintos jövedelemig szintén 17%kal adóztatja a magas jövedelműeket, vagy a családi kedvezményest.