Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

bargain_hunter Előzmény: #314511

„Más lenne, ha egységesen kivetne adót mindenkire”

Most tényleg nem értem mit is akartok már. Ne bántsuk az embereket, ne bántsuk a multikat, ne bántsunk senkit, senkitől semmilyen adót ne szedjünk be és úgy próbáljuk tartani a Brüsszel által megkövetelt idei 3,8%, jövőre 3% hiányt?

Miből?

Ezt legyen szíves már felvázolni nekem valaki, mert én csak ezt a két utat látom járhatónak, amit most csinálunk, a nagyja pénzt onnan vegyük el, ahol kifolyik az országból, az apraját a lakosságtól.

A másik lehetőség, hagyjuk békén szépen továbbra is nyitva a pénzcsapokat, had folyjék ki a lé, mint tette azt idáig is, és szorítsuk meg újra még jobban a lakosságot, küldjük még jobban padlóra a fogyasztást, az építőipart, termeljünk ki még további 1 millió koldust. Vegyünk fel még több IMF hitelt, menjünk szépen csődbe.

Vezessünk be további adókat.

Itt van például a tőzsdei árfolyam nyereségadó.

Javaslom, hogy akinek nem tetszik a válságadó és tőzsdézik, arra vessünk ki:

40 % árfolyam nyereségadót

10 % EÜ hozzájárulást

25 % Tb Járulékot.

Minden nyereséges üzletre.

A veszteségest meg ne lehessen jóváírni.

Meg 50 % osztalékadót.

Így járuljon hozzá az ürge az állam célkitűzéseihez, amiben él és akkor marad szépen minden a régiben, lesz Matáv osztalék, lesz gagyi sávozás 600-700 Ft közötti ársávban, továbbra is halott marad a cég papírja, senki nem veszi egy ilyen kiégett, tolvaj, ügyészi nyomozások, kisbefektetői perek sorozatát vivő, a Tőkepiaci törvényt semmibe vevő, a kötelező éves jelentéseket 2 évvel eltoló, semmi céget.

Lehet gondolkodni, hogy más bögyörőjével verjük most a csalánt, avagy a miénkkel.

Nem mindegy.

A papír kerülését javaslom, rengeteg veszteséget, szenvedést, azzal szemben nagyon alacsony hozamot remélhet tőle a kisbüfi.

Vannak itt sokkal jobb lehetőségek a tőzsdén, sztorival bíró reményteljes kis, közepes cégek.

A mi tőkeerőkkel szépen el lehet azokban is spekulálgatni.