Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #304926Nézd amikor Orbánék átvették az irányítást külföld árgus szemekkel figyelte őket, ez érthető ebben a világgazdasági környezetben. Először 7%-os hiányról beszéltek, EU-ban közölték Viktorral felejtse el. Akkor kitalálták ezt a bankadót ami jogos kétségtelenül, és már a 3,6% tartásáról beszéltek. Aztán az IMF-et azért kellett elhajtani mert jövőre a 2,8%-os hiányt nem látták biztosítottnak, és így nem voltak hajlandók megújítani a hitelkeretet. Nem is láthatták a jövő évi hiánycélt biztosítottnak, hiszen akkor még a kormány azt kommunikálta, hogy az idei 3,6-ot tartjuk, de a jövő évre egységes EU-s hiánycélt szeretnénk, vagyis rajtunk ne követeljenek kevesebbet. IMF összepakolt elhúzott.
Aztán mostanra IMF ügy után 2 hónapra a kormány már azt kommunikálja ragaszkodni fog a jövő évi 2,8%-os hiánycélhoz, de IMF nélkül. Közben lehet nézni egy CDS felárat , és egy Ft árfolyamot. Aminek alakulása nem is csoda ekkora bravúrok után. Ezek után nagyon kíváncsi leszek arra a 2011-es költségvetési tervezetre.
Azt már mondani sem merem mi lesz ha a világban újra jön egy lejtmenet a piacokon. Tételezzük fel nem jön akkor is a saját dolgunkat nehezítettük meg szerintem, ha pedig jön az IMF-et nem tudjuk kikerülni csak akkor már kényszerhelyzetben tárgyalunk velük aminek Ft-ra stb -re hatását nem kell részleteznem . Szóval összességében semmit nem értünk el , de a gazdasági helyzetünk által indokoltnál nagyobb bizonytalanságot keltettünk magunk körül, teljesen értelmetlenül.
IMF -et én nem tartom idiótának, szerintem a politikusok a leginkább közveszélyesek, és sajnos nem csak a magyarok. :D