Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Tenfoot Előzmény: #255462

Hali Ez nagyon megrendítő volt! Főleg a házgyújtogatás. Ezt -bár off- fejtsd ki kérlek részletesebben, ha nem titok. Valakinek az érdekében állt gyújtogatni arrafelé?

Az eredeti témára visszatérve: Na igen a biztosítással egybekötött biztosítás hátrányát nagyon jól (sajnos) megtapasztaltad, de a témához nagyon jól illeszkedik. A kérdés pedig hogy miért hoznak/tak ilyen rosszul ezek az alapok és/vagy biztosítások. Röviden válaszolva (mert nem nagyon szeretek sokat írni így probálok lényegre törő lenni persze sokszor nem ilyen egyszerűek a dolgok h ne fejtsük ki és ne járjuk körbe):

1. Long-only alapok hátránya megmutatkozik (csak árfolyamemelkedés esetén van emelkedés)

A long-only stratégia halála: érdekes cikk: http://hedgefund.blog.hu/2010/05/04/title_1555455

2. Nincs lefedezve az adott alap devizaneme (ha erősödik a forint és mondjuk az alapod amid van EUR vagy méginkább USD alapú és márpedig 10 év alatt erősödött a forint és nincs felvéve USD/HUF vagy EUR/HUF short pozi magyarul nem játszik az alap a forint erősödésére is, akkor hiaba emelkedik évente 5-10%-ot a fejlett részvénypiac ha ugyanennyit erősödik a forint akkor elvész az árfolyamnyereség sőt még bukás is lehet rajta) Neked pedig volt pár külföldi deviza alapú befektetésed, amikben szerintem nem volt fedezeti ügylet (az alapszabályzat lehet h tiltotta is, és ezt bírom h mondván h a fedezeti ügylet kockázatos ezért nem vehet fel az alap ilyen ügyletet pedig ezzel veled szúrnak ki) Persze ha USD vagy EUR alapú a befektetésed akkor meg nem szabad átváltani forintra csak ha gyengül a forint.

3. Gyalázatosan magas ezen Unit-linked befektetéseknek a belső költsége.

A másik amit megtapasztaltál, hogy milyenek is ezek a gyorstalpalós pénzügyi tanácsadók. (szerintem már minden 3. 30 éven aluli az és személyesen ismerek olyanokat akik azért mentek ennek mert KÖZÉPFOKÚ tanulmányaikból kibuktak, persze itt a felügyeleti szerveknek kéne odalépni....na mindegy, és ha egy beugratós kérdést felteszel, ahogy tetted akkor meg csak néz.

Amugy a Nyilasi Attilának van ezekről részletes cikkei pl. Linkek az Unit-Linked -ek , Részvényalapok hosszútávú teljesítményeik, REIT-ett átverések (ingatlanfejlesztő alapok sötét titkai), garantálta alapok miért hoznak keveset stb kicsit avitt a honlap -görgetős blog- de ő sosem a külcsínyre ment, és globális szemléletmódja meggyőző, mindenkinek csak ajánlani tudom: http://nyilasi.tozsdeforum.hu/

(Bár szerintem akik a stocklandyard.hu-n fórumoznak nagyrészük ismerik)