Re: nincs cím
banyaiz Előzmény: #255462ezzel nem teljesen értek egyet.
életbiztosítás elsősorban nem befektetés inkább egy legrosszabb esetre egy biztosíték, pl vhol pici gyerekek vannak családfenntartó meghal stb, persze azért nem árt ha jó hozama is van. Amíg volt ez az adókedvezmény rá nem is volt gond hozammal azóta már kissé gázosabb. :D
Pl az amiről írtam, volt a 30% adókedvezmény az kapásból 30% hozam évente, plusz 10 évre garantáltan fizeti a befektetett tőke mellett a 20% hozamot, plusz van egy életbiztosítás is legrosszabb esetre hát ennél jobb befektetést nehéz elképzelni szerintem. Persze adókedvezmény nélkül már nem annyira jó a történet.
A baj szabályozó környezet kiszámíthatlansága, vicces, hogy kötök egy biztosítást 10-15 akárhány évre és közben állandóan változtatják, vagy eltörlik az adókedvezmény mértékét.
Vagy pl önkéntes nyugdíjpénztár, amikor elindítottam még az volt a rendszer 10 év után kivehető adómentesen a tőke és a hozam. Most már csak a hozam, a tőke csak 20 év után. Nem igazán mindegy mert ott van egy rendesebb összegem és idén jár le a 10 év, hozam sem rossz ki is veszem. Tőkét most nem is szeretném kivenni, de nem szabadna így játszani ezekkel a jogszabályokkal.