Re: nincs cím
Mars2000 Előzmény: #160923A legnagyobb bajom ezzel a fene nagy dollárgyengüléssel az, hogy az usa-indexek láthatóan nem reagálnak rá. Teljesen külön útra lépett most a devizapiac, és nem látom az értelmét. Örülhetnék is neki, én is beállhatnék valamely X/USD longba, de mivel érthetetlen számomra az, ami most történik, én biza nem teszem.
Vagyis dehogynem értem, csak én a magam részéről nem támogatom. Most hasonló pszihológia vezérelte jelenséget látok kibontakozni a dollár piacán, mint ami a tavaly őszi összeomláskor következett be a tőzsdéken. Páni félelem uralkodott el a befektetőkben a világvége eljövetelétől. A félelmük nem igazolódott be. Most ugyanez, csak ellenkező előjellel. Nagyon nagy a félelem a dollár világgazdaságban betöltött helyének elvesztésétől, egyre több-és több helyütt hallani, egyre többen sulykolják ezt bele az emberek fejébe - és mikor egy fundamentum ilyen erősen felülkerekedik mint ez, eldurvul a piac. Hetekig - hónapokig. Aztán kiderül: hopp, mégse úgy van az teljesen... na, akkor megint fordulat.
Hát ezt érzem én most is.