Regisztráció Elfelejtett jelszó

fradi

matgab Előzmény: #1512971

Ez egy Fradiskola volt ma este.

Megint az látszott, hogy annak ellenére, hogy a Fradi lassan a komplett kezdő 11-ét elvesztette a szezon kezdetére Borbély zseniálisan látta át, hogy mit akarnak a több , mint négyszer annyit érő törökök és ennek megfelelően tökéletes taktikával és kíváló csapatot állított össze.

Rebrov (nála volt a csapat értéke hasonló utoljára, persze az akkori EUR még más értékű volt mint a mai) idejében éreztem utoljára, hogy a csapat teljesítménye képes tartósan meghaladni azt a szintet, amire a csapat képességei alapján hivatott lenne.

Ha ez a Fradi elhasalt volna már a Twente ellen, akkor egy szót sem szólhattunk volna. Ha a lengyelek vertek volna ki a kupából, az is egy teljesen érthető vereség lett volna. A Trabsonsport értéke négyszer akkora, világklasszisokat igazolnak, mint Benzema meg Salah, a Fradinál közben fogy a pénz és a tart a politikai boszorkányhajsza, ez a kormány legszívesebben sóval hintené be a stadionokat, tehát a játékosok nem feltétlenül képesek csak a focival foglalkozni és mégis...

Borbéllyal tavaly valószínű már a BL-ben tudott volna játszani a Fradi. Felső polcos edzők? Ströger, Csercsaszov, Sztankovics, Keane kellett nekünk? Máté Csabára kíváncsi lettem volna, hogy mit tud, de végülis azt hiszem a DVSC-nél volt utána, ahol nem gurított nagyot. Nem úgy, mint a DVTK volt edzője, a litván E-sporton nevelkedett edző, aki itthon megbukott, de most egy azeri csapatot kivitt a BL-re!

Jansen-ben még láttam a fantáziát, de ilyen markánsan én még nem láttam a Fradit felül teljesíteni, pedig Nyilasit is láttam még élőben anno a tévében.

Érződik a csapaton a tudatosság, az összetartozás.

A tavaly gyengén vagy sehogy nem muzsikáló Corbuból egy csodát faragott, de még O'Dowda, akit nem értettem egész szezonban, hogy miért is igazolták le, zseniálisan játszik. Tavaly ő csak annyit csinált, hogy nagy bedobást csinált, meg rendszerint csapnivaló beadásokat. Most meg nagyon megbízhatóan védekezik, befelé passzol laposan -teszem hozzá kiválóan- (Civic, ha maradt volna, lehet őt is rehabilitálnom kellene? Nála is azt figyeltem meg, hogy 10 beadásából 9 katasztrófális, de ha nem akart beadni (25-ből egyszer), akkor egészen jól játszotta meg laposan a labdákat befelé).

A kis Lisztesen látszik, hogy akar is és hisz is már magában. Kicsit elszáll az agya magától, de kell a fociban az önbizalom és sokkal jobb volt mindkét meccsen , mint Joseph (akiből viszont még Borbély sem tud normális csatárt faragni). Ki lesz a csatár, ha Joseph valamiért kiesik, Lisztes?

Nagy Olivér is remek húzás, egy pillanatra sem játszották át a 2 meccsen, csak mikor már nagyon elfáradt az első meccsen és gólpasszt is adott.

Nagy Ádám úgy játszik, mint amikor elment a Fradiból anno. Kis területen rendkívül nehéz helyzeteket old meg nagyon magabiztosan. Általában hátra játékkal és emiatt nagyon sokan -akik nem értik a focit- nem szeretik, de ő szokott az az ember lenni, aki kimenti a védelmet, amikor az ellenfél letámadást indít. A válogatottban 2-3 éve már én is eltemettem. Nagyon gyenge volt, de most régi formáját idézi.

Yusuf a Fradi legveszélyesebb csatára/szélsője. Az ő mozgásában mindig benne van a gól. Egy -egy elleni játékai, amilyen könnyedén átfűzi védőit élmény számba mennek. Salahnak lett volna hasonló feladata, de Cadu teljesen levette a pályáról (O'Dowdaval kisegítve néha). Cadu is jól védekezik és jó beadásai vannak, szélső védő létére simán megveri 1:1-ben a védőit amikor beadja a labdát.

Ja és a védelem két oszlopos tagja elképesztően magabiztosak, labdabiztosak, jól fejelnek. Raemaekers és Gomez. Mintha férj és férj lennének olyan szép összhangban védik a területeket.

Dibusz az öreg a háznál, de most is azért kikapta a sarokba tartó lövést. Imádom, ahogy látom rajta, hogy transzba esik meccs közben. Mindig fikázzák, hogy beadásokra nem jön ki jól, szerintem azért ez már nem jellemző rá. 11-est azt tényleg nem sokat véd, de a reflexei kiválóak, ziccereket és lövéseket remekül védi.

No és persze Zachariassen, aki leginkább jelképezi a Fradi szívű játékosok mintáját. Lót, fut robotol, ha nem is ő a legügyesebb, legtechnikásabb, leggyorsabb, de elég ügyes, elég gyors és ha védekezni kell akkor mindig lerázhatatlan, ha támadni kell, akkor mindig oda kerül a kapu elé. Neki a csúcs klubja nyilván a Fradi lesz életében, de ezt köszöni és hálás is érte. Mackrekis is ilyen volt, őt sajnáltam , hogy elment. (No meg persze Romao-t, Pesicset, Gartemannt és Grubert... -Főleg Grubertet nem értem, hogy egy Európa Ligás csapat helyett elmegy a belga utolsóba).

És persze még ott van Keita, akitől nagyon várnám, hogy építsék fel fejben és fizikailag, bár a Fradi (és általában Magyarország) soha nem arról volt híres, hogy fizikailag fel tudnának készíteni vagy visszaépíteni bárkit.

Hajrá Fradi, nyerjük meg az Európa Ligát is!

Bocs, egy kicsit hosszúra nyúltam.