Regisztráció Elfelejtett jelszó

fradi

matgab Előzmény: #1512937

Nem követem, bár feldobta már a face, ha Jászberényi Józsefre gondolsz.

A Trabzon elleni Fradi nagyon meggyőző volt. Pedig a Trabzonnak sokkal jobb egyéni képességekkel rendelkező játékosai vannak.

De a nagy különbséget abban láttam, hogy Borbély Balázs nagyon összerakta a Fradi taktikáját. És a meccsen belül is jól reagált az eseményekre. Nem is reagált, hanem irányította.

Látszik azonkívül az is, hogy egy intelligens ember. Olyan, mint Guardiola, vagy Xabi Alonso, vagy egy két hasonló figura. Az ilyen természetes vezetők kíváló csapategységet tudnak összehozni, mert felismeri , hogy mire képesek a játékosok és a konfliktusokat is intelligens módon tudják kezelni, ahol kevesebb a sértődés és kialakul az, hogy a játékosok egymásért is küzdenek. Illetve a korábban gyengén teljesítő játékosok is szinte szárnyalnak alatta. O'Dowda ékes példa, aki korábban egyáltalán nem volt Fradi szintű játékos- vagy Keane nem megfelelő szerepben játszatta, vagy Corbu, aki él most mint hal a vízben, korábban epizódista volt, vagy akár Osváth akit továbbra sem tartok Fradi szintű játékosnak, de nem is akarnak rábízni most támadás építő szerepet.

A török edző meg inkább egy ripacsnak tűnt mellette, akinek kb annyi volt a taktikája, hogy rúgjátok fel gyorsan Salah-nak és majd ő berúgja.

Szóval ez a Borbély Balázs nekem sokkal jobbnak tűnik, mint az eddigi felső polcos edzők. Látszik, hogy mit akar játszani a csapat és véghez is viszik fegyelmezetten.

Az egy más kérdés, hogy a mostani Fradi jóval gyengébb , vagy legalábbis jóval kevesebb minőségi játékosból áll, mint ami a felső polcos edzőknek rendelkezésére állt. De hát ennek tudjuk az okát, megszűnik a TAO, jóval kevesebb pénz fog az élsportba menni.

A visszavágó nagyon nehéz lesz, mert a Trabzon továbbra is sokkal jobb játékosokból áll és most már nekik is lesznek a lábaikban tétmeccsek, ők is elkezdenek összehangolódni.

Továbbra sem a Fradi az esélyes. De öröm volt nézni ezt a fajta tudatos focit, amit Rebrovnál lehetett utoljára látni.

Sőt a rebrovi taktikánál- miszerint körömszakadtáig védekezünk és egy kontrából ellentámadunk -ez jóval tetszetősebb játék. Persze a Rebrovi keretnél ez a keret talán még mindig erősebb, hacsak nem adnak el még pár embert.