Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

demokráciát építünk

matgab Előzmény: #1512730

demokrácia 2.0
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260806/nagyon-...

Igen, egyet lehet azzal érteni, hogy Magyarországon a politikai elit túl sokat keres. No nem az a 2,2 millió tűnt soknak, amit most gyorsan megvágtak, hanem az összes kiegészítő javadalmazás , meg bizottsági tagságok után járó pénzek , tisztelet díjak állami szervezetek felügyelő bizottságai, igazgatói poziciói stb.stb. Nem kell bemutatni MP-nek, hiszen ő maga is ezt csinálta amíg a fidesz berkein belül érezte magát.

Még azt is meg lehet érteni, hogy aki nincs bent a parlamentben igazolatlanul az ne kapja meg a teljes fizetését. Persze tudjuk, a képviselőknek nem az a legfontosabb feladatuk, hogy a parlamentben szavazgassanak, arra igazából elég lenne egy Tiszás ember, akinek lenne 75% szavazata, egy Fideszes X% szavazattal, meg egy Mi Hazánkos Y% szavattal.

De azért ízlelgessük ezt a részét a cikknek:
"Pócs János és Hankó Balázs mintegy 30 százalékos hiányzást halmozott fel, ám az ő fizetésüket a távolmaradásuknál jóval nagyobb arányban vágta meg a házelnök.

Azonban hogy miért, nem tudni, mert a szigorúbb levonás okáról az Országgyűlés Hivatala egyelőre nem adott tájékoztatást."

És kérdezzük meg azt, ha az Orbán kormány alatt bármikor egyes ellenzéki képviselők fizetését indokolatlanul lecsökkentették volna, akkor az akkori médiának vajon milyen vehemenciával estek volna neki Orbánéknak, hogy itt már nyílt diktatúra van??
Milyen alapon lehet egy képviselőnek a tisztelet díját indoklás nélkül lecsökkenteni egy parlamentben?
Hát hova jutunk így, hogy lesz ebből demokrácia?
Mert én azt látom, hogy amit eddig mondtam, hogy nemcsak a focink lesz dél-amerikai színvonalú, hanem demokráciánk is, az most egy gyökeres fordulattal megváltozni látom és már sokkal inkább haladunk egy nyílt sztalinista vagy Pol Pot féle diktatúra kiépítésének az irányába...

Lassan én , mint szemüveges is elkezdek félni, hogy merre haladunk a demokrácia építés ösvényén...