Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

foci VB 2026

matgab Előzmény: #1511924

Hát ez a VB eddig...

Szerintem és remélem nem jön be a FIFA nagy vágya, hogy a kiterjesztett résztvevői létszám okán a VB nézettsége is nagyot nő.

Nekem itt a csoportmeccseken egyáltalán nem érdekes fázisban vannak a csapatok. A 4 csapatból nagyrészt 3 csapat továbbjut. Az az egy csapat aki kiesik, az amúgy is nagyon kilóg lefelé a mezőnyből. A csoportharmadikok, akik normális esetben esetleg lenne értelme, hogy szerepeljenek egyáltalán egy VB-n. Ennek megfelelően a nagy tudású csapatok nincsenek is felpörögve és természetes, hogy a csúcsformát sem a torna egészére akarják kiterjeszteni. Emiatt és a hülye időpontok miatt a nézettség is viszonylag relatív alacsony marad. Persze a FIFA jót nyer belőle, hiszen a 20 fokban tartott ivószünet megállások miatt a TV-k többet tudtak fizetni a közvetítési jogokért. Megint csak a sportág esszenciája lett egy kicsit feláldozva a profit oltárán.

Majd talán 16 között elkezdi nézegetni az ember a meccseket, addig szinte csak a normál időben leadott futball érték szempontból releváns meccseket nézem. Persze lehetne nézni női focit is, vagy az iráni bajnokság meccseit, de legyünk őszinték, ezek a lőtéri kutyát sem érdeklik. Mint ahogy egy Németország-Curacao meccs sem tart tűzben senkit, (a németeken és a curacao-iakon kívül). De még annyira sem sztem,mint a németek VB előtti utolsó barátságos mérkőzése.

Biztos izgalmasabb lenne, ha kijutottunk volna és ha kint lennénk, akkor nem hiszem , hogy kizúgnánk a csoportból, mert itt sztem nem lesz olyan európai csapat (és talán max 1 dél amerikai fog kiesni), aki nem fog továbbjutni és akik kiesnek, azok az ázsiai (óceániai) és az afrikai országok lesznek.

Nincs itt egyelőre semmi látnivaló.