Védett bringasáv
Koffein Előzmény: #1504408Egyetértek :)
Szerintem nem pr kommunikációkra és akciókra lenne szükség, mint jelen esetben ez, hanem megoldani a tömegközlekedést.
Amíg azt látjuk, hogy kevesebb busz van, amik vannak azok is összemennek, járatok maradnak ki és még csak bp-ről beszélek, de ha már kimész az agglomerációba, és nem autóval akarsz bejönni, hanem tömegközlekedéssel, akkor kezd érdekessé válni a sztori. Fél egy órás késések, ha netalán nincs vonat, hanem volán, akkor másfél órás késés simán megvan...
Első lépés az infrastruktúra rendbetétele, parkolók létrehozása.. s ha már van parkoló a lakáshoz, akkor az a lakás árába legyen beépítve és ne lehessen szétszedni, nem kell, vagy nincs fölös 10millája, akkor már utcán parkol, majd egy garázs díler megveszi és kiadja.. oké, értem a logikát, csak elfogadni nem tudom, mert ha csorgatjuk a nyálunkat nyugatra, akkor nyugaton pl a németeknél az ingatlan árába benne van a parkoló és tároló, nincs szétszedve, mint itt. Értem a logikát, csak ez megint fillértoszás, hogy nem engedheti meg magának a parkolót+tárolót +20-30milláért, asszony beleszeretett a kecóba, de hát ennyi van, oké, nem kell a parkoló+tároló, majd lesz valahogy, az autó utcán foglalja a helyett, tárolni meg minek? majd fater garázsába, hisz ő se használja, csak tárolásra.. értem én, hogy könnyes szemmel nézzük a nyugatot, csak ott nem így müxik a rendszer, mindennek megvan a helye, pl autónak a garázsba, lomnak a tárolóba, s már egyből több hely van az utcán... élhető? hát persze...
Most nem az 50éve épült panelekre gondolok, mert ott érthető, hanem a mostanában épült metrodom és társaikra, ahol adott a parkoló, csak zsé hiányában nem az ott lakók veszik meg, hanem mások...
Majd nem tudom mit csinál a sok autós, amikor garázshoz kötik az autót... és a garázs ott van a -2ön, csak nem az övé, megvehette volna, de nem volt rá zsé, és el kell takarítania a négykerekűt vagy 10utcával odébb, de az is lehet egy kerülettel kintebb, ja hogy bérelni kéne? oké, eddig 30e volt, de a kereslet megnőtt 60e lesz per hó, de ha várunk pár percet, lehet a szomszéd 70e-ért viszi, egy perc feleséggel egyeztetek, visszafordul, már 100e/hóért elkelt, sajnálom... :)