Regisztráció Elfelejtett jelszó

örökösödési adó (elkerülés)

matgab Előzmény: #1499712

Nem értelek.

Valaki felvetette, hogy kapjon minden 20 éves 100e EUR-t életkezdési támogatásnak, amit aztán úgy használ fel, ahogy akar. Vehet lakást vagy elihatja.

Erre te írod, hogy és akkor aki épp 21 vagy 22 , az hogy élne utána egész életében?

Én erre azt mondom, hogy úgy élne, ahogy eddig és kicsit még jobban sajnálná, hogy nem fiatalabb. A történelem tele van ilyen eseményekkel, hogy egy bizonyos ideig/időtől valakik jól jártak , a többiek meg kiszorultak az éppen támogatottak közül.

Ez benne van nálunk is, ha belegondolsz. A mostani nyugdíjasok kapnak nyugdíjat, a korábbi nyugdíjasok meg már 50-55 évesen nyugdíjba mehettek. Mi meg majd legalább 70-72 éves korunkig dolgozhatunk és utána sem biztos, hogy kapunk nyugdíjat. És hogy fogsz élni, ha már rájössz, hogy nem jut (elég) nyugdíj? Fejbe lövi magát az ember? Nem , ezzel együtt fog élni.


Alapból amúgy semmi olyat nem támogatok, hogy mindenki kapjon alanyi jogon bármit, se 100e EUR-t se semmit. Ha megtesz valaki valamit és az olyan ami a társadalom hosszútávú érdekével egyezik, akkor kapjon az illető támogatást azoktól, akik nem hajlandóak azt megtenni ugyanezen cél érdekében. Én ezzel egyet értek. De alanyi jogon ne kapjon senki semmit.