Regisztráció Elfelejtett jelszó

Musk vs AI dominancia jövőre

Spade Előzmény: #1499454

"Az X (egykori Twitter), Tesla és SpaceX vezér rémisztő figyelmeztetése szerint a mesterséges intelligencia (MI) már jövőre okosabb lehet minden embernél! Ez már egy módosított jóslat, a milliárdos üzletember korábban ugyanis a Terminátorok uralmát 2029-re tette. Most azonban úgy véli, hogy az aggasztó fejlődés már sokkal hamarabb, akár már egy év múlva is bekövetkezhet. Elon Musk az X közösségi platformon egy élőzés keretében árulta el, hogy a technológia ugrásszerű fejlődése miatt változtatta meg a véleményét.

"Szerintem brutális mértékben felgyorsult a világ, így már akár a jövő év végefelé elérjük azt a holtpontot, ami után a mesterséges intelligenciaokosabbá válhat a legintelligensebb embernél is a Földön. A fejlődést eddig az akadályozta, hogy az MI chip alapú volt, és az emberek nem tudtak elég Nvidia chipet beszerezni. Idén azonban megtörténi az átállás a feszültségtranszformátoros ellátásra. Egy-két év múlva pedig már csakáramra lesz szükség a mesterséges intelligencia működtetésére."


Kb 10-15 évvel ezelőtt jósoltam már ezt, a fordítógépek térrnyerésével és a nyelvtanulás lassú háttérbe szorulásával együtt, valamint a gyártás robotokkal és 3D nyomtatokkal való megoldásával (Franciaországban a postákon már van 3D nyomtató ahol a filekat ki lehet nyomtatni, eltört alkatrészeket, de akár műkezeket,műlábakat is). Illetve az elektromos autók előretörésével és az autók önvezetésével egyidejüleg.Mekkora viták voltak ezekről itt annoi! Na és az ellenkezők hallgatnak azóta.is.