Regisztráció Elfelejtett jelszó

xxx

matgab Előzmény: #1499352

hát igen... Régi vesszőparipám, hogy a gyermeket nem vállaló rétegeknek sokkal magasabb adóterhet kellene fizetniük és sokkal kisebb nyugdíjjogosultságuk kellene, hogy legyen, mint gyermeket vállaló társaiknak.

2-3 gyerek esetén már gyakorlatilag a nő alig tud dolgozni, hiszen kb 15 éven keresztül a gyerekeket kell logisztikáznia. Külön óra, foglalkozás, óvoda, iskola, beteg a gyerek , nyári tavaszi , őszi szünet stb stb.

Tehát egy 2-3 gyerekes családfőnek el kell tartania a gyerekek mellett az asszonyt is. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy 2-3 gyereket fel is kell nevelni, foglalkozni kell velük, játszani kell velük, tanulni kell velük, kaját kell készíteni , mosni rájuk stb stb.

Gyakorlatilag ezen családok felnőtt tagjai 15-20 évre elvesztik a teljes szabadidejüket , míg a gyerektelenek ez idő alatt pihenhetnek vagy épp pénzt kereshetnek és csak saját magukat kell eltartaniuk.

És amikor megöregszenek, akkor a gyerektelenek a gyereket vállalók gyerekeitől várják el, hogy fenntartsák az országot. Azaz legyen közöttük orvos, pék, szemétszállító, energetikus, mentős, logisztikus , bolti eladó stb stb. Mert ha nincs gyerek, akkor bármennyi pénzt félre tehetnek a gyerektelenek, az nem fog semmit érni. A pénzük mögé az értéket, a megtakarítás vásárló erejét a következő generáció munkája (és munkájuk értékének egy részéről való lemondása adja).

Tehát míg egy fizetésből egy embert kell fenntartani, addig a családfő egy fizetésből 3-5 embert tart el és későbbiekben is a gyerekek fogják a gyerektelenek idős korát biztosítani.

Tehát amíg nincs kb. 3-4-szeresen díjazva az ugyanazt a munkakört ellátó családfő a gyerektelenhez képest, addig nyilván a racionális emberek hajlandóak lesznek a gyermektelenséget választani. (A gyerek felneveléséből származó élvezet, a szeretet stb azok emociónális- irracionális tényezők).