Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

TrendMan

Kiszámolta a litván hírszerzés, meddig bírja még a háborút Oroszország

A litván hírszerzés szerint Moszkva megerősítette és megreformálta az Ukrajnában harcoló haderejét, és jó úton van afelé, hogy kiterjessze katonai képességeit a NATO-határoknál, mindenekelőtt a finn határnál.

Moszkva képes a tanulságok értékelésére és a harci hatékonyság javítására

? olvasható a hírszerzés jelentésében.

Az ügynökségek szerint az orosz hírszerzés irányítja az ország védelmi iparára az ukrajnai invázió után kivetett szankciók kijátszására irányuló erőfeszítéseket.

Miközben Oroszországot nyíltan csak Irán és Észak-Korea látja el fegyverekkel és lőszerrel, Kína lett a legnagyobb mikrochipszállítója, és a jüan lett Oroszország nemzetközi tranzakcióinak fő valutája ? áll a jelentésben.

Azt is megjegyezték, hogy azt követően, hogy Moszkva nukleáris robbanófejeket telepített Belaruszba, folyamatosan építi ki az infrastruktúrát ottani használatukra.

Kínával kapcsolatban a litván hírszerzés elmondta, hogy amióta Tajvan de facto nagykövetséget nyitott Vilniusban, Peking egyre erőteljesebben kémkedik Litvánia iránt, megpróbálva behatolni a kormányzati hálózatokba és onnan adatokat kiszivárogtatni.