Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Daihatsu

TrendMan Előzmény: #1497528

Érdekes, ez a cikkből abszolúte kimaradt.

---

Érdekes állítások garmadáját találjuk itt is:

https://index.hu/gazdasag/2023/12/28/vitezy-david-...

Ez is nagyon érdekes, sőt, furcsa:

" .. A szakember szerint a könyv egyik legfontosabb állítása, hogy a lakáshoz, irodához tartozó, kötelezően kiépített parkolóhelyek léte nagyobb megbízhatósággal jelzi előre az autóhasználatot, mint a városi laksűrűség, a tömegközlekedés minősége vagy a környék bármely más tulajdonsága. „Kilenc amerikai nagyvárosban a parkolási kínálat növekedése 1960 és 1980 között a legerősebb előrejelzője volt az autóhasználat terjedésének” – írta bejegyzésében Vitézy.

Száz lakosra vetítve minden, 1980 előtt létrehozott tíz új parkolóhely 8 százalékkal növelte az autóval munkába járók számát a következő évtizedre. A több parkolóhely tehát több autózást eredményezett, nem pedig fordítva"

A több parkolóhely több autózást eredményezett, nem pedig fordítva ez kb. olyan szintű állítást, mintha azt mondom, hogy a több fürdővíz több gyereket eredményez, nem pedig fordítva.

A több parkolóhely nem több autózást eredményezett, hanem a lakosságon belül felmerülő igényre válaszolva több parkolóhelyet hoztak létre.

Úgy, mint ahogy most arról fantáziálnak, hogy az embereknek nagyobb igényük van a mobil telefonhasználatra, tehát több állami szolgáltatásra hoznának létre mobil applikációkat.

Tényleg a valóságot egyre gyakrabban erőszakolják meg azért, hogy azt a saját szájízük szerint tudják alakítani és a birka állampolgár meg csak pislog.