Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gondoskodjon Ön!

matgab Előzmény: #1496882

https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/papa...

Valami hasonló van nálam is...

Szegény faterom nekem is 2009-ben halt meg. Két héttel azelőtt, hogy a DVSC kiharcolta volna a BL-be való első bejutást 1995-ös Fradi siker után. Amit anno azért nem látott, mert akkor Ázsiában dolgozott még.

Aztán szegénnyel hiába néztük a meccseket, mindig kikaptunk, mindig verve voltunk.

Kivéve kétszer. Akkor volt hogy kivittem a ZTE Manchester meccsre. Nyertem 2 jegyet a Vodafone-nal és holott már 40e ft-ot is kínáltak darabjáért a meccs előtt, nem adtam el, hanem kivittem a fatert. Utoljára a 65-ös Fradi Manchester U.meccsen volt kint, amikor is 2-1-re nyert a Fradi. Neki már a 60-as évek második felének Fradija is már gyenge volt. Ő még az aranycsapat meccseihez szokott, ahol szinte csak az volt a kérdés, hogy kit , mennyivel verünk meg.

Varga Zoliért rajongott, Albertről már csak mint "csípőre tett kézzel a pálya közepén álló" játékosra emlékezett.

És ott Koplárovics beverte az utolsó pillanatban Beckhaméknek. Ott és akkor az csúcs volt! Mondta is, hogy úgy látszik, amikor ő kimegy a MUTD meccsekre, akkor a MUTD mindig kikap.

Aztán kimentünk még utána a Puskás tiszteletére rendezett Magyar - Spanyol barátságos meccsre, ami 2-2 lett.

De ennyi volt a siker.

És már inkább a német Bundesliga 2-t nézte a végén, mert az hajtós jó bajnokság és magyarok is vannak...

Mit nem adna az öreg, ha ezt látná, hogy a Fradi zsinórban BL-EL -EKL-t játszik és belga- olasz bajnokok szenvednek ellene és szerencsésnek érzik magukat, hogy nem kaptak ki. A Fradi is már kb 10 meccs óta tartó veretlenségi szériája van nemzetközi meccseken és a válogatottnak is. Arról nem is beszélve, hogy mostanában tétmeccseken kalapáljuk el idegenben a németeket, angolokat megalázzuk idegenben (is), vagy szerbeket oda vissza, a világbajnok franciák jók egy 1:1-re ellenünk, vagy a 2016-os EB-n csoportelsőként jutunk tovább! Pedig Mexikóban erre mennyivel nagyobb esélyt láttunk, hiszen előtte poroltuk el a hollandokat és a brazilokat is 3-0-ra! Itt a húsvét , itt a nyúl, magyar-brazil 3-0! Zengte mindenki!

Aztán jött a maga a katasztrófa a 6-0 a szovjetekkel szemben! A kijózanító pofon, amire azóta sincs magyarázat...

A mai válogatott is lehet, hogy ki fog kapni 6-0-ra valakitől, de az utána lévő meccsen nemcsak 2-0-ra verné meg Kanadát, hanem szórna nekik egy ötöst legalább és továbbmennénk. Persze az akkori játékosok jobbak voltak a maguk szintjén!

Détári, Nyilasi, Garaba, Nagy Anti, Eszterházy ,Sallai, Disztl, hogy csak néhányat említsek. És igen , akkor még a Videoton is csupa magyar játékossal nyert az UEFA kupa döntőjében a Bernabeuban Májer góljával 1-0-ra, de azok az idők úgysem jönnek vissza már... De ennek a mostani helyzetnek is nagyon lehet örülni, te is nagyon örülnél, ha látnád, hogy van esélyünk újra, hogy nagy csapatok ellen is ne csak felmossák velünk a padlót, amit utána a kényszerű magyarázkodás követ a meccs után...

Újra vannak csapataink, újra van remény!

És ebben biztos vagyok, hogy így is marad, ahogy tegnap este már a 2 éves unokád is az ölembe ülve , kis sárkijait (plüss sárkány) rázva azt kiabálta, a TV előtthogy :

Hajráá ....... Magyarok!