Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bravó

matgab Előzmény: #1494743

Most elviszi a balhét néhány száz milliócskáért Csercsaszov...

De vajon ő-e a főbünös? Nem kérdés, hogy a tegnapi meccs utáni nyilatkozata , ahol szinte belemosolygott/röhögött a riporter pofájába nem kérdés, hogy mennie kell, ilyet nem tehet, de...

Vajon a Fradi igazgatósága a helyén marad? Mármint végre 5 évvel ezelőtt rájöttek, hogy nem nyáron kell igazolni, hanem télen és akkor a tavasszal összeszokott csapattal ki lehet jutni és szépen lehet menetelni az őszi kupákban. (Ezt amúgy én már 20 éve mondom, hogy így kéne). Erre most 5 év után mit csináltak? Lecserélték a fél csapatot.

Illetve tavasz végén hosszabbítottak Csercsaszovval. Az nekik megfelelt? Nem látták, hogy tavaszra össze és szétesett a Fradi? Nem látták, hogy ha nem tud a Fradi egymás után háromszor nyerni, magyar csapatok ellen, akkor ott gond lesz egy feröeri csapat ellen is?!

Másrészt, oké, hogy szeretnénk, ha a fradiban több magyar játékos lenne, de vajon tényleg nemzetközi szintű játékerőt képvisel Varga vagy főleg Baráth? Nem! Sajnos ezek a játékosok messze nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, mint Laiduni, vagy Uzuni, vagy akár Kharatin a középpályán, vagy Boli vagy egy motivált Tokmac elöl.

Igen és itt eljutottunk a következő problémához... Motiváció.

Lehet-e jó játékosokat top formában és motiváltnak tartani, hogy már decemberre 15 pontos előnnyel vezetik egy adott ország bajnokságát és 70-80%-os erőbedobással is bucira verik az összes ellenfelüket? Mert ugye ha 100%-ot kell hozni, akkor mindenki hozza hétről hétre a maximumot és ha kikapnak, akkor ennyit tudnak. De amikor elég 70%, az azt jelenti, hogy egyes játékosok még mindig 100%-ot adnak bele, más játékosok meg elkezdenek csak 50%-ot beleadni. És akkor jön egy két olyan meccs, ahol nem nyernek, vagy meccs közben nem állnak nyerésre... És akkor mit fog tenni az addig 100%-ot játszó ember? Vagy ő is visszavesz (faszom sem fog megszakadni, ha a többiek itt szórakoznak alapon) vagy leordítja a másikat, aki azt válaszolja, hogy kapd be és máris elveszik a csapat egység.

Persze be lehet dobni a tartalékokat is. De akkor meg jön a nyekergés azoktól akik kimaradnak, hogy ők nem azért jöttek el egy Fradiba, hogy padozzanak vagy padra sem kerüljenek, ők ennél többre hivatottak. Vagy hozzák részben a tartalékokat és akkor a pályán lévő jó játékosok dobják el a láncot, amikor a bénább tarcsik hibáznak, hogy "a f.szomnak focizzak ilyen amatőrökkel".

Egy szó mint 100, nem lehet egy ilyen egy személyes bajnokság esetében tartósan jó - de a bajnokság szintjét nagyon meghaladó csapatot építeni hosszú távon.

Mert ha a csapategység megbomlik, vagy a koncentráció alábbhagy, akkor arra az 1-1 két -három hetente bekövetkező nemzetközi meccsre sem fognak tudni odaállni és 100 (110) %-ot kihozni magukból...