Regisztráció Elfelejtett jelszó

piacgazdaság kontra gyermekvállalás

matgab Előzmény: #1486778

"Nőként nagyon alaposan meg kell nézni azt a férfit, akivel „összeállsz a projektre”, mert ha tévedsz, ha félreismered, és odébbáll, annak súlyos anyagi következményei vannak számodra, olyan kelepcébe esel, amiből 20-25 évig nincs menekvés – ezzel szemben a férfiaknak nincs efféle kockázata. Csak a hozamot kapják, kockázat nélkül."

Erre a bekezdésre már elvált férfitársaim vinnyogva sikítozva, sírva röhögtek fel...

Valahogy én az újságcikkeken kívül inkább azt látom, hogy eleve a párválasztás során valahogy a jobb módú férfiaknak jön össze jobban a csajozás, párkapcsolat építés. Szignifikánsan korrelál a férfi vagyoni helyzetének magassága és a számára elérhető női populáció mennyisége.

Tehát a legtöbb esetben alap, hogy a lakás nagy részét a férfi teremti elő (vagy a nő szülei (apukája) oldaláról is beszáll, betudva a női önrészt) és a maradékot felveszik közösen hitelbe.

Viszont ha valóban házasság és gyermek lesz a kapcsolatból, akkor ugye a nők elmennek szülni, Gyed, Gyes utána 6 órás munka stb stb. A férfinak viszont elő kell teremtenie a megnövekedett költségek fedezetét (gyerek(ek) + a hiteltörlesztőt is ő fogja teljes egészében fizetni, plusz kaja +ruha+ rezsi költségek).

Ez eddig olyan általános és a nők is annyira természetesnek veszik, mint csecsemőnek a pelenkába szarás.

Aztán sok helyen a nők nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel, otthon elkezdenek mindennel foglalkozni, ami leginkább sorozat nézés, vagy social média eszement mennyiségű pörgetése.

Ettől viszont kellően depressziósak is lesznek, mert látják, hogy minden ismerősük happy, nyaral, bulikázik stb stb, miközben ők úgy érzik, hogy egyedül szoronganak otthon a lakásban és még a gyerek is mindig akar valamit... A nőkre ez az egész social média rohadtul jobban hat mint a férfiakra. Ezért is van az , hogy a reklámok 80%-a is a nőknek szól, vagy a nőkön keresztül próbálják a férfiakat is fogyasztásra rávenni. Na mindegy.

Szóval itt bejönnek még a hormonok, a depresszió stb, férjüket is sok esetben elhanyagolják -mint férfit. Aztán jön a meglepetés, hogy az amúgy még mindig jóképű és jobb módú férfi másnak is kellhet. Vagy mondjuk ha social média pörgetés helyett az anyukák tornáznának , akkor az alakjukat is gyorsabban visszanyernék. Meg attól , hogy anyukák lettek, nem kéne elfelejteni, hogy létezik fodrász, smink készlet etc etc., ami régen alap volt.

Kimegyek egy átlag játszótérre és körbenézek, hogy ezeket az anyukákat , akik 2-7 éve szültek, ki dogta meg és hogyan akkor? Hová tűnnek a jó nők a BKV buszokról , amikor szülni kellene? Hogy került ide ennyi elhanyagolt magára nem adó anyuka?

Na igen, szóval ezt még meg tudják fejelni esetleg anyagi nehézségek is a családban.

Szóval nem véletlen , hogy a válások száma eléri a 60-80%-os arányt.

Aztán a magyar bíróságokon csak nők vannak szinte, akik általában totál elfogultak az apukákkal szemben. Kisgyerekek 80-90%-a megy automatikusan az anyukáknak, kivéve , ha anyuka valóban drogos alkoholista stb stb., akkor is oda megy a gyerek, ha jobban szeretik az apjukat az anyjuknál.

A válást követően az anyuka a gyerekekkel marad a közös lakásban -vagy esetleg eladják, ahol nyilván anyuka a gyerekek miatt nagyobb drágább lakást vesz belőle. Ha volt a válás előtt vagyon -amit viszont 80%-ban inkább a férfiak a fentiek miatt korábban családfenntartók lapátoltak össze (sok esetben már a házasság előtt) annak természetesen a fele megy a nőnek.

Sok olyat láttam már, hogy a nők elpötyögtek egy alap asszisztensi állásban (vagy kamu vállalkozásokban , profitot soha nem termelő saját vállalkozásokban dolgoztak 4-6 órában) a férj meg hozta haza a többszázezer forintokat 8-12 óra meló után, aztán a nőnek megérte elválni és "új életet kezdeni" a férfi által összegürizett pénz felével.

Szóval az utolsó mondat, hogy a szingli férfiak és a házas (elvált) férfiak vagyoni helyzete nem különbözik, az egy vicc. de elég, ha megkérdezzük Bill Gates-et vagy Jeff Bessos-t mi a véleményük erről.

És nemcsak a nőnek hanem sokkal inkább a férfiaknak kell megnézniük, hogy kit engednek magukhoz közel, mert a nők az érzelmi manipuláció és a tények kiforgatásának olyan grand masterei tudnak lenni, amire férfi szinte soha nem lenne képes...